Publicat 17/1/2014 22:35:06 +01:00CET

Obiols veu un error el 'no' del PSC, que travessa la situació "més difícil" de

Raimon Obiols, eurodiputado PSC
PSC

Afirma que la posició "més raonable" era l'abstenció

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

L'eurodiputat socialista, exlíder del PSC de 1983 a 1996 i líder del col·lectiu de militants del PSC Nou Cicle, Raimon Obiols, ha qualificat de "greu error" el 'no' del grup del PSC al Parlament perquè el Congrés transfereixi a la Generalitat la competència per convocar un referèndum.

En una carta oberta publicada aquest divendres en la pàgina web de Nou Cicle, recollida per Europa Press, Obiols ha manifestat que el PSC està passant per "la situació més difícil des de la fundació", després que tres diputats decidissin trencar la disciplina de vot i votar 'sí'.

Ha deplorat que el vot negatiu del grup ha posat en perill la unitat socialista a Catalunya, i ha defensat que la posició "més raonable" era l'abstenció, ja que era congruent amb el programa electoral i també amb la posició majoritària de l'últim Consell Nacional.

Segons ha dit, el mateix dia de la votació es va dirigir per carta al primer secretari del PSC, Pere Navarro, avisant-lo dels "efectes negatius i difícilment reversibles, a curt, mitjà i llarg termini" que tindria el vot negatiu, assenyalant que així el partit s'alineava a PP i C's.

"L'abstenció garantia la unitat del grup i del partit, i evitava tant el suport a la iniciativa sobiranista, amb una més que evident intencionalitat electoral, com una alineació inacceptable amb PP i C's", ha apuntat.

Ha afegit que no només es tractava de mantenir la unitat del grup, sinó de "redirigir una deriva perillosa", reforçant el perfil propi del partit, les seves perspectives de futur i la possibilitat de recuperació necessària.

Sobre la situació que travessa el partit, Obiols ha advocat per un diàleg que garanteixi "els factors indispensables de diversitat, solidaritat i unitat del socialisme català", i ha afegit que cal un procés que porti a una nova situació i eviti la ruptura, tot i que no sigui fàcil.