Actualitzat 23/03/2015 11:35

Consells per menjar de manera sana de tàper

Comida de Tupper
Foto: EUROPAPRESS

MADRID, 23 Mar. (EDIZIONES) -

   Si menges normalment de tàper, et donem uns consells que pots seguir perquè l'hora de dinar no malmeti ni la teva salut ni la teva butxaca.

1. SI EL TÀPER ÉS DE VIDRE, MILLOR

   Els tàpers de vidre són molt més sans que els de plàstic, ja que no desprenen cap tipus de partícula als aliments i es poden escalfar o cuinar-hi sense cap problema. Tot i que els recipients de vidre són més cars i pesats, la inversió val la pena perquè el menjar es conservi en les millors condicions.

2. ORGANITZA'T

   No et pensis que planejar els dinars de la setmana significa que dediquis tot un dia a cuinar i ficar el menjar als tàpers. La idea és que facis una bona combinació d'aliments perquè no hagis de repetir menú. Així no només t'alimentaràs millor, sinó que serà més fàcil fer la compra i estalviaràs diners comprant només el que necessites.

3. ADAPTA EL DINAR A LES ESTACIONS

   Les fruites i verdures de temporada no només són més gustoses, sinó que també són més barates. Per exemple, les mongetes tendres i el raïm a l'hivern; el carbassó i la maduixa a la primavera; la pastanaga i la pera a la tardor, i el cogombre i el préssec a l'estiu.

4. NO TRENQUIS LA CADENA DE FRED

   És important recordar una sèrie de recomanacions perquè els aliments no es facin malbé des de la seva elaboració fins al consum final. No fiquis un aliment encara calent al frigorífic, un canvi brusc de temperatura el podria fer malbé.

   Si vols descongelar, recorda que la manera més segura és fer-ho a la nevera o amb el microones; cuida el menjar mentre vagis a la feina perquè no estigui exposat a temperatures altes i, si pots, fica la carmanyola a la nevera quan arribis a la feina.

5. EL TEU MILLOR ALIAT: L'ESTOFAT

   Les millors receptes per menjar de tàper són els estofats. Qualsevol estofat sempre queda millor que un filet de peix o carn a la planxa. Els guisats es poden preparar el dia abans i són igual de bons: es poden fer amb carns, peixos, verdures o llegums, i a més quan s'escalfen mantenen la textura i el gust.

6. EL TEU ENEMIC: LES PATATES I ELS FREGITS

   Tot i que a la teva carmanyola pots portar el que vulguis i quan arriba l'hora de dinar ho acceptes 'gairebé tot', cal tenir en compte que no tots els aliments responen igual en reescalfar-los.

   Si l'estofat és l'amic del tàper, les patates, els fregits o l'arròs només cuit, són pocs recomanables per portar a la feina, ja que en tornar a escalfar-los perden el seu punt i es poden resecar.

7. EL SANDVITX COM A ALTERNATIVA

   L'entrepà o el sandvitx casolà són una forma de sortir de la rutina i menjar coses diferents. No és recomanable menjar-ne cada dia, per l'abús de pa que suposa, però poden ser un dinar equilibrat, sa i deliciós. Fes ús de la teva imaginació i barreja, sempre tenint en compte un contingut sensat, per exemple pollastre, tonyina o ou amb verdures o hortalisses.

8. I PER POSTRES?

   No t'has d'oblidar de les postres encara que mengis fora de casa. Hi ha nombroses possibilitats, des de postres casolanes, peces de fruites o iogurts. És important tenir en compte el menú del dia i pensar què seria el més convenient per a les postres. Si hem menjat un bon plat de llenties, podem finalitzar el dinar amb fruita, però si hem menjat peix cuit o arròs, alguna cosa dolça pot ser una bona opció.

9. RESPECTA EL TEU TEMPS PER MENJAR

   Per afavorir una correcta digestió dels aliments és recomanable que et prenguis el teu temps per menjar, que t'allunyis de la taula de l'ordinador i que durant uns 30 minuts gaudeixis del dinar, així tornaràs més descansat a la feina i tindràs una bona digestió.

10. IMPORTANT: NETEJAR ABANS DE GUARDAR

   Tornar amb el tàper brut a casa és una gran error, és imprescindible  passar el recipient d'aigua abans de tornar-lo a guardar perquè no faci olor. Si no es fa, les restes de menjar s'endureixen i penetren al plàstic, per la qual cosa serà més difícil eliminar la brutícia, i a més així es malmet el tàper.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés