Actualitzat 26/3/2019 14:55:07 +00:00 CET

Un conseller de la CUP Barcelona troba bales a la seva bústia i ho atribueix a l'extrema dreta

Un conseller de la CUP Barcelona troba bales en la seva bústia i ho atribueix a
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

El conseller de la CUP Capgirem a Horta-Guinardó Joan Melenchon ha assegurat que ha estat assenyalat i amenaçat per l'extrema dreta, amb dues beines de bala que va trobar a la bústia de casa seva aquest dilluns: "No dubten a amenaçar-nos de mort davant la ingerència del poder del capital".

Va posar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra, als quals va deixar una de les beines, i l'altra l'ha ensenyada en roda de premsa aquest dimarts amb la regidora Maria Rovira i l'alcaldable a la ciutat, Anna Saliente.

Ha explicat que a la seva bústia van col·locar-hi només les dues bales, sense cap missatge ni nota que atribuís l'acció a cap grup, però ha assegurat que va ser l'extrema dreta: "És bastant evident. Pot ser una broma macabra, però no li veig cap altra lògica".

"Em van voler coaccionar perquè la feina que fem cada dia molesta els sectors més reaccionaris", ha sostingut el conseller de districte, que ha garantit que no tenen por i que aquest fet mereix la condemna i reflexió de tots els partits.

Ha avisat que no se sent una víctima d'assetjament perquè no vol "donar-los un poder que no tenen", i ha lamentat la impunitat amb la qual actuen els grups d'extrema dreta i el blanqueig que suposa que Vox es presenti a les eleccions, segons ell.

Melenchon ha lamentat que el líder del PSC a l'Ajuntament i alcaldable, Jaume Collboni, equiparés la CUP amb Vox en radicalitat, i ha avisat que el que li ha passat també li pot passar a ell o a qualsevol altre "que s'apropi més a l'esquerra".

Rovira ha dit que l'enfortiment de l'extrema dreta genera la necessitat d'organitzar-se als barris davant del feixisme i la seva impunitat, per "no deixar que l'extrema dreta continuï acampant impunement dins i fora de les institucions".

MANIFESTACIÓ CONTRA VOX

Així, l'edil ha cridat a participar en la manifestació d'aquest dissabte contra l'acte que farà Vox a l'avinguda de Maria Cristina: "Només de cara i plantant cara al carrer i no deixant que tinguin espai en el nostre espai públic entenem que podem combatre l'extrema dreta".

Saliente ha criticat discursos que blanquegen el fascisme --com equiparar Vox amb la CUP, ha dit-- i accions que han criminalitzat l'acció al carrer per defensar els drets de la classe treballadora.

Ha acusat els partits constitucionalistes d'enfortir l'extrema dreta en assumir part del seu discurs, i ha defensat que és necessària una esquerra capaç de promoure mesures transformadores que millorin la vida de la classe treballadora per detenir l'extrema dreta.

"COMBATRE L'EXTREMA DRETA"

En una altra roda de premsa per informar del recurs presentat davant del Tribunal Suprem contra la multa en negar-se a respondre a Vox, la regidora de la CUP a Barcelona Eulàlia Reguant ha atribuït els fets a què el partit s'ha caracteritzat "per combatre de manera clara l'extrema dreta, per fer-li front al carrer".

Reguant ha explicat que aquestes amenaces són conseqüència també que la CUP participa en moviments "que estan gestant-se als barris per fer front a la presència de Vox als carrers".

L'edil ha qualificat de molt greu que el candidat del PSC a l'Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, en unes declaracions dissabte passat, "intentés assimilar Vox i la CUP" quan, segons ella, responen projectes polítics diferents: un defensa els drets fonamentals i l'altre va directament a vulnerar-los i atacar-los, en les seves paraules.