Publicat 17/1/2019 18:20:05 +01:00CET

El Consell de Dentistes, contrari al servei d'odontologia de Barcelona per "electoralista"

Dentista
CEDIDA POR GPS - Archivo

MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El Consell General de Dentistes est en contra del servei de dentista municipal de Barcelona que vol engegar el Govern d'Ada Colau, en considerar que "la finalitat d'aquesta iniciativa no és solidria, sinó merament electoralista".

En aquests termes s'ha referit l'Organització Collegial presidida pel doctor Óscar Castro Reino, que ha expressat el seu suport al Collegi de Dentistes de Catalunya, que també ha mostrat la seva oposició a aquesta mesura, "i tem estar davant d'un nou cas de publicitat enganyosa, aquesta vegada, sota el paraigua municipal".

L'Ajuntament va aprovar el dimarts en comissió els primers trmits per engegar el servei de dentista municipal de la ciutat, encara que el projecte es debatr i votar en el ple municipal del mar.

Aquest servei dependr de l'empresa pública BSM i comptar amb un local de 200 metres quadrats, 23 treballadors (com a dentistes, auxiliars i higienistes) i comptar amb una inversió inicial de 500.000 euros, amb l'objectiu d'oferir un servei d'odontologia amb preus un 40% inferiors als actuals i atendre 36.000 persones l'any.

"La iniciativa del dentista municipal de Barcelona no és solidaritat real, ja que es cobrar els pacients pels tractaments", assenyala Castro, qui recorda que a Espanya existeixen 13 clíniques solidries, una d'elles a Barcelona, que depenen dels Collegis Oficials de Dentistes i que estan avalades per l'Organització Collegial.

"Les persones amb pitjor situació econmica són ateses i tractades en aquestes clíniques per dentistes voluntaris d'una manera totalment gratuta, aix és solidaritat. Engegar una clínica municipal gestionada per una empresa aliena al sector odontolgic amb el reclam de ser un servei social pels més necessitats, és un autntic despropsit i pot desembocar en un escndol com el d'iDental, deixant milers de pacients damnificats", apunta.

Així mateix, el president del Consell General de Dentistes es pregunta qui assumir la responsabilitat d'aquesta clínica municipal i qu passar amb els pacients si Colau no és reelegida com a alcaldessa de Barcelona en les properes eleccions.

Castro conclou defensant la necessitat d'ampliar la cobertura dels serveis odontolgics de la Seguretat Social, sobretot per als sectors més desfavorits, com nens, ancians i persones amb discapacitat.