Publicat 3/6/2020 19:30:04 +02:00CET

La concertada demana al Govern renovar "per sis anys" el concert a escoles que separen per sexe

Conselleria d'Educació, ensenyament
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 3 juny (EUROPA PRESS) -

Les patronals de l'escola concertada han demanat aquest dimecres a la Conselleria d'Educació de la Generalitat que "rectifiqui i renovi per sis anys" els concerts educatius a les escoles que opten per l'educació diferenciada.

Ho han demanat després que la Generalitat publiqués en el Diari Oficial de la Generalitat (Dogc) una resolució que denegava provisionalment la renovació d'unitats concertades de Primària a 11 escoles catalanes que segreguen per sexe, però els va concedir un any de pròrroga.

En un comunicat, l'Agrupació Escolar Catalana (AEC), la Confederació de Centres Autònoms d'Ensenyament de Catalunya (CCAEC), la Federació Catalana de Centres d'Ensenyament de Catalunya (FCCE) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) han demanat que es renovi el concert de Primària a les escoles que "compleixen la normativa vigent".

L'escola concertada ha considerat que la resolució provisional d'Educació no respecta la normativa vigent, per la qual cosa ha demanat al departament que, mentre ho estigui, "rectifiqui i renovi" els concerts per sis anys a aquestes escoles, com ha fet amb la resta de centres.

Ha afirmat que el dret a l'educació mereix "una aplicació escrupolosa de la legalitat vigent" i ha instat al fet que els procediments s'ajustin i s'apliquin d'acord a ella.

Les patronals han assenyalat que, malgrat que s'ha concedit una pròrroga d'un any, aquesta actuació "no respecta una demanda social, que és demanda legal, i és causa d'un greu perjudici a les famílies que opten per aquestes escoles".