Publicat 4/11/2019 15:29:12 +01:00CET

Comencen les tasques prèvies a l'enderrocament de l'edifici de Badalona desallotjat per aluminosi

Edifici deteriorat a Badalona.
@AJBADALONA

BARCELONA, 4 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Badalona (Barcelona) ha anunciat que aquest dilluns han començat les tasques prèvies per derrocar l'edifici del número 16 del passatge de la Torre, al barri de La Salut, desallotjat per aluminosi.

En un comunicat, el consistori ha detallat que aquestes tasques inclouen el tall de subministraments de llum i telèfon, la retirada de les línies elèctriques i telefòniques de la zona, la desconnexió del subministrament de gas, i la preparació del perímetre.

Quan acabi aquesta tasca s'iniciarà la primera fase de l'enderrocament, que es farà de manera manual per la complexitat de l'operació, i que s'allargarà fins arribar al forat de la façana que hi ha a la segona planta de l'edifici o fins que acabi el risc de col·lapse.

Després començarà la segona fase de l'operació, que s'executarà mecànicament amb una retroexcavadora equipada amb braç i pinça, i l'empresa contractada, Construccions Roig, preveu un cost d'uns 350.000 a 400.000 euros que l'Ajuntament pagarà, almenys "inicialment".

Aquest diumenge es va informar als veïns de les 14 finques desallotjades preventivament divendres passat que no podran tornar als seus pisos durant l'enderrocament o fins que es garanteixi la seguretat de tots aquests edificis.

el més llegit

 1. 1

  Tres detinguts per vendre marihuana a tota Europa des de Sant Quirze (Barcelona)

 2. 2

  A presó dos joves per dos robatoris en mitja hora al Vendrell (Tarragona)

 3. 3

  Moren un jove de 20 anys i una noia de 24 en precipitar-se des d'un balcó a Lleida

 4. 4

  Coronavirus.- La Marató de Barcelona 2020 s'anul·la i se celebrarà el 7 de novembre del 2021

 5. 5

  Crema una embarcació al port d'Empuriabrava (Girona) sense causar ferits