Publicat 29/6/2019 19:02:08 +02:00CET

Comença la manifestació Pride! Barcelona sota el lema '50 anys d'Stonewall. Seguim la revolta'

Pride Barcelona 2019
David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

La manifestació del Pride! Barcelona ha començat aquest dissabte a les 18.00 hores al Parc dels Tres Xemeneies de la capital catalana sota el lema '50 anys d'Stonewall. Seguim la revolta' i avança per Paral·lel fins a arribar a la plaça Espanya.

La marxa d'aquest any té com a objectiu donar visibilitat a la diversitat familiar i reivindicar la igualtat en drets amb les famílies "heteronormatives".

El recorregut finalitzarà a la plaça Espanya i, en la confluència entre l'avinguda Maria Cristina i l'avinguda Rius i Taulet, tindrà lloc la lectura del manifest, després del qual hi haurà una festa amb activitats lúdiques i musicals.

Aquesta edició --a la qual les entitats han denegat a Cs participar, cosa que el partit lamenta-- se centra en les famílies i en celebrar el 50 aniversari dels disturbis de Stonewall (els Estats Units) sota el lema #WeAreFamily.

AGRESSIÓ HOMÒFOBA

El Pride va començar aquest dijous amb el pregó inaugural, a càrrec d'Itziar Castro, després del qual va tenir lloc una agressió homòfoba verbal, ja que un home va amenaçar un altre per la seva forma de vestir: "Et faré heterosexual a hòsties".

L'agressor va acusar la víctima de faltar-li al respecte per la seva forma de vestir i va amenaçar amb treure-li la "mariconería" en sortir del local, situat en la ronda Universitat, segons un vídeo gravat per un amic del jove i publicat a les xarxes socials.