Publicat 26/8/2020 16:40:08 +02:00CET

Comença l'anàlisi de les palmeres de la Ciutadella de Barcelona després de l'accident mortal

Zona del parc de la Ciutadella (Barcelona) on ahir, dimarts dia 25 d'agost, va perdre la vida un home de 41 anys i va resultar ferida una dona en caure'ls damunt una palmera del recinte. A Barcelona, Catalunya, (Espanya), a 26 d'agost de 2020.
David Oller - Europa Press

   BARCELONA, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

   Els tècnics de Parcs i Jardins de Barcelona han iniciat aquest dimecres l'anàlisi de les palmeres del parc de la Ciutadella de Barcelona, després que una palmera caigués aquest dimarts sobre un home i el matés.

   L'Ajuntament va decretar el tancament del parc per dur a terme aquests treballs, que es preveu que durin entre dos i tres dies, i els tècnics ja han tallat per complet la palmera que va cedir, que no estava afectada per l'escarabat morrut ni estava torçada.

   La palmera que va caure formava part d'un grup de tres arbres, prop del camí que envolta el llac del parc de la Ciutadella, i els tècnics han comprovat que les altres dues palmeres estan sanes.

   Aquest mateix dimarts es va enviar una mostra de la palmera caiguda a un laboratori per esclarir la causa de l'accident, ja que l'exemplar va superar l'última anàlisi de risc bianual a la fi de 2018, per la qual cosa l'havia de passar en els propers mesos.

   Segons han explicat fonts municipals a Europa Press, l'anàlisi de les palmeres del parc inclou comprovar l'estat de les arrels, si té plagues, l'aspecte de l'escorça i les fulles, i una prova de tensió per verificar si aguanta pes o no.

   Al parc de la Ciutadella hi ha un total de 2.500 arbres, 500 d'ells palmeres, i els treballs de revisió contemplen estudiar l'estat de tots ells, encara que es prioritzarà el de les palmeres.

Contador