Actualitzat 11/02/2016 11:52 CET

Com escrius al teclat? No s'és més ràpid per usar més dits ni per haver estudiat mecanografia

Teclado
PIXABAY

MADRID, 10 Febr. (Portaltic)

Les persones que han estat autodidactes a l'hora d'aprendre a usar un teclat i utilitzen menys dits són tan ràpides com les que han realitzat cursos de mecanografia i fan ús dels deu dits de les dues mans, segons s'ha donat a conèixer en un estudi de la Universitat Aalto de Finlàndia.

   Els cursos de mecanografia ensenyen a utilitzar els deu dits per abraçar el teclat i guiar-se per les marques que presenten algunes tecles. En canvi, els autodidactes desenvolupen estratègies diverses per aprendre a usar els teclats sense por i rapidesa, com han explicat en l'estudi.

   L'equip d'investigadors ha analitzat els dits que es fan servir per teclejar, els moviments que realitzen, les tecles que pressionen i la velocitat tant en persones que han estudiat mecanografia com en les que no.

   Entre les conclusions a les quals han arribat, després d'analitzar els vídeos que han realitzat de les proves i els diferents dades extretes de les mateixes, les més destacades són les següents:

   1.-Una persona que utilitza cinc dits en teclejar pot ser tan ràpida com una que usa els deu.

   2.-Les persones que han realitzat un curs de mecanografia no són necessàriament més ràpides que les que han après sense ajuda.

   3.-Els qui no han après el sistema de mecanografia també poden teclejar sense mirar els seus dits.

   4.-Cada mà es mou de manera diferent sobre el teclat.

   5.-Les persones desenvolupen diferents estratègies, des d'usar només dos dits fins a la mecanografia al tacte, perquè cada persona ho fa d'una manera diferent a les altres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés