Actualitzat 05/04/2024 18:42

Collboni vol flexibilitzar la implantació de cuines i supermercats fantasma als polígons

Archivo - L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni
Alberto Paredes - Europa Press - Archivo

La normativa actual aprovada en el mandat de Colau les restringeix

BARCELONA, 5 abr. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment una modificació del Pla especial d'usos d'activitats vinculades al repartiment a domicili per flexibilitzar la implantació de cuines i supermercats fantasma als polígons.

La normativa vigent, aprovada el gener del 2023 durant el mandat d'Ada Colau, prohibeix l'obertura de supermercats fantasma a tota la ciutat i només admet les cuines fantasma en l'àmbit industrial de la Zona Franca sempre que hi hagi un màxim d'un establiment en un radi de 400 metres, informa l'Ajuntament aquest divendres en un comunicat.

Ara, el govern de Jaume Collboni vol introduir "ajustos puntuals per millorar-lo, flexibilitzar una sèrie de requisits que es consideren massa restrictius", i facilitar la implantació d'activitats vinculades a l'alimentació i la paqueteria en zones industrials.

Així i tot, l'Ajuntament avisa que "els teixits residencials del conjunt de la ciutat continuen blindats davant l'obertura de supermercats fantasma i macrocuines per garantir el descans veïnal i evitar que es generin molèsties".

LA PROPOSTA DE COLLBONI

La proposta actual afecta únicament els polígons industrials qualificats en clau 22, excepte el districte 22@ i, més enllà de les cuines industrials, també contempla modificacions per a les agències de paqueteria i logística als polígons.

Amb la modificació del pla, les cuines fantasma s'admeten a totes la zones industrials de la ciutat, excepte el districte 22@, sense condicions de densitat ni distància, i s'introdueix que no es podran situar a parcel·les confrontants amb teixits residencials per evitar afectacions als veïns.

Respecte als supermercats fantasma, sí que es poden implantar en zones industrials, excepte el 22@ i zones confrontants amb teixits residencials, un canvi que també s'aplica als magatzems de mercaderies no perilloses.

AGÈNCIES DE PAQUETERIA

També es vol eliminar l'obligació de deixar una distància mínima en sòl industrial entre agències de paqueteria i entre cuines industrials, "que dificulten molt l'obertura de noves activitats".

Es proposa que les agències de més de 400 metres quadrats estiguin admeses sense condicions de densitat ni distàncies a totes les zones industrials excepte el 22@, ni tampoc a parcel·les confrontants amb teixits residencials, i no podran disposar d'una llicència múltiple amb una de les altres activitats regulades per aquest pla.

ESPAI PER A REPARTIDORS

També es modifica la reserva d'espais d'espera i estada per a repartidors de les agències de paqueteria de gran superfície perquè siguin "de mesura raonable" i adaptada a les tasques vinculades a l'entrega a domicili.

La nova proposta del Govern municipal contempla que les agències de més de 400 metres quadrats hauran de reservar un mínim de 20 metres quadrats per al repartiment (ara és de 10 metres quadrats per cada 100 metres quadrats de superfície construïda).

Un cop aprovat inicialment el document per la Comissió, l'actualització del pla entra ara en un període d'exposició pública d'un mes i, després d'analitzar les possibles al·legacions rebudes, la tramitació continuarà per aprovar-se en el ple municipal.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés