Publicat 27/4/2020 13:35:02 +02:00CET

Collboni reivindica que Barcelona pugui usar el seu superàvit i afirma ser "optimista"

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA - BETEVÉ

BARCELONA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha reivindicat que l'Ajuntament pugui gastar el superàvit i invertir la totalitat del romanent del 2019 per fer front a la crisi del Covid-19.

Ho ha dit en una roda de premsa telemàtica aquest dilluns per presentar noves ajudes econòmiques del consistori, en la qual ha recordat que la salut financera de l'Ajuntament de Barcelona és bona: "Tenim marge".

"Aquesta mesura ajudaria a alleujar la reestructuració pressupostària. Vull ser optimista. En una setmana o deu dies podem ser optimistes. Estem fent esforços polítics", ha assegurat el regidor.

Preguntat per la xifra de superàvit de la qual podria disposar Barcelona, Collboni l'ha xifrat en uns 150 milions: "Hem sofert una baixada d'ingressos d'un mínim de 200 milions. Seria una bona notícia per garantir que continuïn les inversions a la ciutat".

En aquest sentit, ha agregat que es tracta d'una petició que també han transmès a través de la Federació Espanyola de Municipis (FEM), i que comparteixen amb altres municipis i ciutats espanyoles.