Collboni (PSC) proposa un pla d'ocupació "urgent" per als treballadors de VTC que han estat acomiadats

Actualitzat 5/2/2019 15:47:15 CET
Concentracions de VTC a Barcelona el mateix dia en què el Govern aprova el dec
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 5 febr. (EUROPA PRESS) -

El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, presentarà una iniciativa en la comissió d'Economia perquè el Govern municipal impulsi un pla d'ocupació i formació urgent per als treballadors d'empreses de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) afectats pels expedients de regulació d'ocupació (ERO) que s'han anunciat.

"El Govern de Colau no pot donar l'esquena a aquesta realitat, ni evadir responsabilitats sobre els conflictes que passen a la ciutat com els VTC. Sempre que hi ha problemes s'amaga i s'oblida que l'Ajuntament ha de donar resposta als problemes de Barcelona", ha assegurat aquest dimarts Collboni en un comunicat.

Ha detallat que la seva proposta ha de comptar amb una dotació pressupostària suficient i ha d'estar especialment destinat als treballadors amb més de 52 anys amb més dificultat d'inserció laboral: "Barcelona té recursos, equips i experiència per donar-hi una resposta urgent a través de Barcelona Activa", ha dit.

"És el que hauria de fer un Ajuntament que es preocupa pels problemes, i que no vol deixar penjats milers de treballadors que s'han convertit en víctimes d'aquest conflicte. Barcelona té recursos, equips i experiència per donar-hi una resposta urgent a través de Barcelona activa", ha insistit.

Per elaborar aquest pla, Collboni també ha demanat que, en el termini d'un mes, el consistori presenti un informe detallat sobre l'impacte que tindrà el tancament de les empreses VTC sobre l'ocupació, i ha instat a trobar un acord entre treballadors, sindicats i agents econòmics i socials amb la Generalitat per afavorir la seva reinserció laboral.