Publicat 13/5/2019 13:32:46CET

Collboni (PSC) diu que el debat d'aquest diumenge ha estat un "ball prenupcial" Colau-Maragall

EUROPA PRESS

Planteja la millora, ampliació i construcció de 10 CAP a Barcelona durant el proper mandat

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat del PSC a l'Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat aquest dilluns que el debat d'aquest diumenge a Betevé entre els candidats municipals va ser un "ball prenupcial" entre l'alcaldessa Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC).

Durant una roda de premsa abans de reunir-se amb part del comitè d'empresa de l'Hospital Clínic, ha afirmat que cap dels dos candidats ha negat la possibilitat de pactar entre ells.

Preguntat sobre el fet que els candidats no diguessin durant el debat que volien pactar l'un amb l'altre, ha respost: "Podem fer un dosier amb les vegades que han dit Colau i Maragall que pactaran".

"És evident que en el debat es va veure, no un duel entre dos aspirants, sinó un ball prenupcial, que anunciem abans de la campanya i que vam tornar a comprovar. L'única opció política capaç de confrontar amb aquest pacte Maragall-Colau és la nostra candidatura", ha dit.

A més, ha assegurat que els republicans van expressar en el seu compte oficial de Twitter que "la prioritat era convertir Barcelona en la capital d'un nou estat".

Ha defensat que el vot del PSC "val doble, perquè és un vot de progrés, d'esquerres i no independentista, i servirà per posar Barcelona primer i no al servei del procés".

La conclusió que ell va treure del debat és que "el risc no és que guanyi la dreta, sinó que hi hagi un govern independentista Maragall-Colau que posi la ciutat al servei del procés".

PROPOSTES DE SALUT

Collboni ha presentat en la roda de premsa les propostes de salut que presenta en el seu programa: malgrat ser competència sobretot de la Generalitat, ha assegurat que serà de la seva "incumbència" si governa.

Ha apostat per millorar, ampliar i construir 10 centres d'atenció primària (CAP) a Barcelona durant el proper mandat, entre ells el nou centre de Salut Mental a Gràcia, el nou CAP del Parc i la Llancuna, el de la Barceloneta i el del Raval Nord --sobre aquest últim ha acceptat la solució que ha proposat la Generalitat sobre la seva nova ubicació--.

També ha proposat la reobertura dels centres d'urgència que s'han tancat, com el de la Guineueta, el de la Pau, el de Numància i el de Rio de Janeiro, entre d'altres.

Ha recordat que tot alcalde té la "responsabilitat de defensar els interessos dels ciutadans" davant qui té la competència en matèria sanitària, per la qual cosa, si és alcalde, vol reunir-se durant els 100 primers dies amb el president de la Generalitat per demanar-li un pla de dignificació en l'atenció primària a Barcelona.

Una altra proposta és destinar l'1% del pressupost de cada regidoria vinculada a l'atenció de les persones pel que fa a la prevenció i la salut per pujar el pressupostos municipals de salut de 15,5 a 26,5 milions d'euros, per millorar la prevenció els serveis socials --perquè la salut va vinculada a la desigualtat--, millorar la qualitat de l'aire, impulsar millors hàbits alimentaris i l'esport.