Publicat 8/5/2019 19:00:45 +02:00CET

Collboni (PSC) considera una "magnífica notícia" per a Espanya que Iceta presideixi el Senat

EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat del PSC a l'Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha proclamat aquest dimecres que la proposta que el líder del PSC, Miquel Iceta, presideixi el Senat és una "magnífica notícia, primer per a Espanya".

"Expressa d'una manera molt clara el que el socialisme català ha volgut representar sempre: que és una Espanya unida, plural i diversa. Això és el que pot representar el seu paper al Senat com a moderador", ha declarat Europa Press.

Ho ha dit poc abans que es reuneixi l'Executiva Ampliada del PSC, a partir de les 19 hores, per abordar la designació d'Iceta, que ha rebut la proposta del president del Govern central i guanyador de les eleccions generals, Pedro Sánchez, i que haurà de passar pel Parlament i després el Senat perquè es faci efectiva.

Collboni ha destacat que els socialistes catalans, i Iceta en particular, sempre han defensat el paper del Senat sobre la representació territorial: "És la possibilitat de tenir un president del Senat amb un coneixement molt important de l'Estat i amb una posició molt clara sobre el paper que ha de tenir el Senat de representació territorial".

L'alcaldable ha recalcat que els barcelonins han d'estar orgullosos, perquè "Iceta és un barceloní exemplar, i representa el sentit dialogant, propositiu i constructiu de l'esperit barceloní, que representarà magníficament com a president del Senat".

Considera que aquesta responsabilitat institucional és "perfectament compatible" amb la de primer secretari del PSC, per la qual cosa aposta perquè mantingui el càrrec, que Collboni creu que desenvolupa de manera magnífica.

En ser preguntat per si defensa que el Senat es traslladi a Barcelona, ha dit que sempre han somiat amb què el paper de cocapital de Barcelona en matèria econòmica i cultural tingui també un rol polític, però ara "el que correspon és que Iceta doni ple contingut al paper que ha de jugar el Senat de la representació de la diversitat i pluralitat dins d'una Espanya unida, amb una Constitució que ha de recollir justament aquesta pluralitat".