Publicat 2/4/2019 10:47:53 +02:00CET

Collboni proposa convertir la Ciutadella en un campus científic i "renaturalitzar" la costa de Barcelona

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, presenta un aut
David Zorrakino - Europa Press

Assegura que seria el parc científic més gran dins d'un entramat urb

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El candidat del PSC a l'Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha proposat aquest dimarts convertir el parc de la Ciutadella en un campus científic i de coneixement de la ciutat, recuperar la memria histrica del recinte i unir-lo amb els seus orígens de l'Exposició Universal, a més d'obrir nous equipaments.

Ha dit que si és alcalde restaurar l'Hivernacle, l'Umbracle i el Castell dels Tres Dragons, en desús, perqu acullin activitats de divulgació científica i vinculades a la investigació, i que preveu que s'integrin al Zoo de Barcelona o a centres d'investigació com l'Institut de Biologia Evolutiva (UPF-CSIC).

Així s'ha pronunciat en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum que ha presentat la jurista Argelia Queralt, i al qual han assistit la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; l'expresident de la Generalitat José Montilla; i els exalcaldes Joan Clos i Jordi Hereu.

També ha dit que el Museu Martorell hauria de mostrar al públic les seves colleccions de geologia i acollir una biblioteca i sales d'estudi vinculades a les universitats i centres que envolten el parc, i ha apostat perqu els antics jutjats de primera instncia acullin equipaments pel Born, Santa Caterina i Sant Pere.

Collboni ha afirmat que afrontar l'ampliació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i que canviar el format del Festival de la Cincia perqu estengui la seva programació durant tot l'any per convertir el parc en una "referncia de l'oci familiar" que desperti les vocacions científiques de nens i dones.

"Seria el parc científic més gran d'Europa dins de l'entramat urb", i ha dit que un altre dels objectius és connectar la Ciutadella amb la Barceloneta i el Parc de la Barceloneta i impulsar un consorci públic-privat per reforar el procés de transformació de la zona.

RENATURALITZAR LA COSTA

Així mateix, ha proposat transformar el litoral de Barcelona i convertir-lo en una Zona Natural Urbana, en una "aposta radical per la sostenibilitat com a valor ambiental" i com a motor de transformació econmica, i també ha subratllat que s'ha de millorar la qualitat de l'aigua, reduir els residus i recuperar la biodiversitat marina.

El líder socialista ha dit que també seria una manera de reorientar el model turístic i per generar noves oportunitats econmiques basades en l'oci, l'esport i el respecte a la naturalesa, la biodiversitat i la qualitat de l'ecosistema marítim.

Aposta per obrir un nou equipament a l'esplanada del Port Olímpic que doni cabuda a l'ampliació del CSIC i amb espais dedicats a l'emprenedoria i les 'start-ups' vinculades al món marítim i a la prctica esportiva, en un espai que englobi des del Barcelona Activa, Barcelona Tech City o el Mobile World Congress.

En la trobada també hi han assistit els números 2 i 3 de la seva candidatura, Laia Bonet i Albert Batlle; la regidora socialista a Barcelona Montserrat Ballarín; les diputades del PSC al Parlament Esther Niubó i Assumpta Escarp, i el delegat especial de l'Estat en el CZFB, Pere Navarro, entre d'altres.