Publicat 16/08/2023 12:17

Collboni inaugura el nou Servei d'Atenció a la Víctima de la Guàrdia Urbana de Barcelona

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el tinent d'alcalde Albert Batlle; l'intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, i la sotsinspectora Gemma Alfonso inauguren el SAV de Ciutat Vella
EUROPA PRESS

   El SAV realitza 900 intervencions des de març, de les quals 158 han acabat en denúncies

   BARCELONA, 16 ago. (EUROPA PRESS) -

   L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha defensat aquest dimecres la necessitat d'"erradicar el feminicidi" en la inauguració del nou Servei d'Atenció a la Víctima (SAV) de la comissaria de la Guàrdia Urbana del districte barceloní de Ciutat Vella, el segon de la ciutat després de la inauguració del servei en Nou Barris al març.

   "Avui, com a Ajuntament, demostrem el nostre compromís a fons i sistèmic amb els recursos disponibles en la lluita contra la violència masclista", ha assegurat Collboni en una roda de premsa en la comissaria del districte al costat del tinent d'alcalde de Prevenció, Seguretat i Convivència, Albert Batlle; l'intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, i la sotsinspectora Gemma Alfonso.

   L'alcalde ha assegurat que el SAV, un espai dissenyat per a atendre a les víctimes de violència masclista, és un servei "innovador" que posa la víctima i els seus fills al centre.

   A més, ha sostingut que un tema d'aquesta complexitat, al seu judici, requereix la màxima sensibilitat i la màxima cura per part dels servidors públics, i ha lamentat que hi ha "àmbits ideològics que neguen i menyspreen" la violència masclista.

ALBERT BATLLE

   El tinent d'alcalde ha destacat que els agents de la Guàrdia Urbana que componen aquest nou servei són "agents voluntaris que, per a integrar-se en aquest servei, han fet una formació detallada i específica per part dels serveis assistencials".

   Batlle ha assegurat que aquesta formació permetrà que "es pugui fer un entorn amable que no sotmeti a la víctima a una doble victimització, que estigui acollida des del primer moment", així com atendre als menors que tinguin el seu càrrec les dones que acudeixin a denunciar.

   També ha expressat la voluntat del consistori que "totes les unitats territorials puguin tenir una unitat d'aquestes característiques".

AUGMENTA UN 17% LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE A BARCELONA

   La sotsinspectora de la Guàrdia Urbana i responsable del SAV de Ciutat Vella, Gemma Alfonso, ha advertit que la violència de gènere ha augmentat en un 17% a Barcelona respecte del 2022: "És una xifra preocupant que ens importa".

   Alfonso ha sostingut que una característica de la violència de gènere és la infradenúncia, i per això el servei pretén "facilitar que qualsevol persona que estigui sofrint o hagi sofert violència de gènere pugui venir a denunciar".

   "Està integrat per 23 professionals de manera vocacional, que han rebut una molt bona formació per estar capacitats per atendre a aquestes dones", ha assenyalat.

   Per la seva banda, l'intendent major, Pedro Velázquez, ha expressat la voluntat de "donar el millor servei" en les dependències policials perquè la víctima pugui ser atesa en una situació com la violència de gènere, que ha titllat d'alta sensibilitat i vulnerabilitat.

900 INTERVENCIONS DES DEL MARÇ

   El SAV de Ciutat Vella disposa d'un espai de més de 100 metres quadrats i als seus espais les víctimes podran posar denúncies, ser ateses per juristes especialitzats o rebre atenció psicològica.

   Des de la inauguració del SAV en Nou Barris el passat mes de març i fins al 31 de juliol, el servei ha realitzat un total de 900 intervencions, de les quals 158 han acabat en denúncies; 183 assessoraments i 500 assessoraments a agents que es trobaven actuant en situacions de violència masclista en l'àmbit de la parella.

   Els agents del SAV han demanat 87 ordres de protecció a la víctima, de les quals 31 han estat concedides --el 32%--, i s'ha detingut 355 autors denunciats per violència masclista.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés