Publicat 22/8/2019 13:14:28 +02:00CET

Collboni defensa que Barcelona requereix la col·laboració de l'Ajuntament, la Generalitat i el Govern central

El regidor del PSC Jaume Collboni en la seva intervenció durant el ple de constitució de l'Ajuntament de Barcelona.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha defensat aquest dijous que la ciutat i els seus desafiaments requereixen la col·laboració de l'Ajuntament, la Generalitat i el Govern central.

En un article d'opinió a 'El Periódico' recollit per Europa Press, ha sostingut que el Govern municipal ha de liderar aquesta tasca, però que no la pot emprendre en solitari.

"Es tracta d'una acció que no entén de colors polítics perquè tots, col·lectivament, som part de l'èxit que ens ha portat fins aquí i ens correspon a tots, per igual, administrar-la amb responsabilitat", ha assegurat, i ha dit que la cooperació política i institucional ha de precedir la competició electoral.

Ha apostat per avançar cap a institucions estables "que abandonin el Dragon Khan en què s'ha convertit la política barcelonina i catalana i ho substitueixin per una dinàmica de cooperació i estabilitat a mig termini", i ha dit que, en els propers mesos, es podrà demostrar amb fets una nova etapa de diàleg.

Collboni ha remarcat que el Govern d'Ada Colau necessitarà tenir la mà estesa amb totes les forces polítiques per fer governable la ciutat, i ha garantit: "Predicarem amb l'exemple i oferirem col·laboració a la resta d'institucions i a tots els partits polítics".

GARANTIR LA CONVIVÈNCIA

Ha afirmat que ser una ciutat d'èxit implica oportunitats i amenaces que cal administrar, i ha dit que, en els darrers estius, els barcelonins han pensat que la ciutat "se'ls escapa de les mans".

"Barcelona no pot convertir-se en un aparador europeu de les màfies globals, de les que trafiquen amb drogues, persones o productes falsificats", cosa que no és una qüestió estètica sinó ètica, segons Collboni, que ha assegurat que el Govern municipal està immers en un operatiu per garantir la convivència en l'espai públic.

Es corre el risc de "convertir-se en un parc temàtic al vaivé dels fluxos del capitalisme global", una amenaça que no pot justificar-se sota el paraigua exclusivament de l'èxit internacional i ha de frenar-se per protegir la convivència als barris i els sectors més vulnerables de la ciutat, segons el socialista.