Publicat 22/5/2019 14:25:04 +02:00CET

Collboni crida al vot útil progressista moderat per "defensar Barcelona del procés"

26M.- Collboni Flama Al Vot Útil Progressista Moderat Per "Defensar Barcelona Del 'Procés"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat del PSC a l'Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha cridat aquest dimecres al vot útil progressista, moderat i centrat per "defensar Barcelona del procés" independentista.

Ho ha dit durant un acte a la terrassa del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) de Barcelona, juntament amb un grup d'exalcaldes i exregidors socialistes de la capital catalana que han impulsat un document en favor seu.

"Vull demanar el vot útil en favor de la ciutat perquè no estigui subordinada al procés independentista, que pensi en els barcelonins primer. El que ens hi juguem és qui arriba primer i jo puc arribar el primer perquè totes les enquestes diuen que puc fer-ho", ha dit malgrat que els sondejos apunten a una competició ajustada entre l'alcaldessa Ada Colau i Ernest Maragall per l'Alcaldia de la ciutat.

Per a Collboni en aquestes eleccions els votants han de triar entre dues possibilitats: un govern municipal independentista liderat per Maragall "amb l'acord de Colau" i un govern probarcelona que assegura que només pot liderar ell.

"No amb el nostre suport, sí amb la nostra bel·ligerància", ha dit en referència al procés independentista que assegura que amenaça amb bloquejar la capital catalana.

Per això, ha demanat "concentrar el vot de qui no vol que Barcelona caigui en l'independentisme, que no estigui subordinada al procés i que posi els barcelonins primer".

El candidat ha centrat les seves crítiques en Colau perquè assegura que "no ha sortit dels despatxos a escoltar i a dialogar" amb la gent per conèixer els problemes de la ciutadania i poder atallar-los.

"El bon govern és el que és al carrer. La gent recorda els regidors socialistes. Això en aquest mandat no ha passat, perquè l'alcaldessa en alguns d'aquests barris només hi ha estat una o dues vegades durant el mandat. Perquè s'ha tancat al despatx", ha sostingut.

DEBAT I SÁNCHEZ

El candidat socialista s'ha referit al debat del dimarts a TV3 i ha assegurat que era interpel·lat "constantment i vehementment" per la resta de candidats per la qual cosa ha conclòs que pujarà en les enquestes.

Per això, s'ha compromès a anar el primer dia de mandat si és alcalde a visitar el president del Govern espanyol Pedro Sánchez, "amic de Barcelona", perquè ajudi a acabar les estructures fonamentals per a la ciutat.