Publicat 8/5/2019 12:27:12 +02:00CET

Collboni acusa Colau de "centrifugar" responsabilitats en seguretat

26M.- Collboni Acusa A Colau De "Centrifugar" Responsabilitats En Seguretat
BARCELONA GLOBAL

BARCELONA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

L'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha acusat aquest dimecres l'alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, de "centrifiguar" responsabilitats en matèria de seguretat, després que aquest dimarts demanés a la Conselleria d'Interior de la Generalitat dimensionar adequadament el servei i es preguntés si desatén la ciutat per electoralisme.

"Colau s'ha especialitzat els darrers temps en centrifugar totes les responsabilitats", amb la seguretat a la Generalitat i el preu del lloguer al Govern de Pedro Sánchez, ha dit Collboni en el cicle 'Objectiu Barcelona' de Barcelona Global.

Collboni ha sostingut que la ciutat necessita més efectius dels Mossos d'Esquadra però que Colau hauria d'haver-los exigit abans, atès que considera que fa uns dos anys que Barcelona té un problema de seguretat.

Ha defensat que s'ha de ser seriós i assumir les responsabilitats pròpies, encara que també reclamar els incompliments d'altres administracions, cosa que creu que Colau no ha fet prou amb la Generalitat fins ara perquè "no volia importunar els independentistes".

Preguntat per si pactaria amb Colau després de les municipals, ha recordat que l'alcaldessa va trencar un acord de govern amb el PSC --pel suport dels socialistes a l'article 155 de la Constitució--, per la qual cosa la seva confiança en ella és nul·la: "Jo vaig ser l'última víctima que va deixar Colau i el seu grup en el seu gir cap a l'independentisme", ha assegurat.

Ha insistit que no donarà suport a un alcalde independentista, encara que no se centri tant en la qüestió --"volen ampliar la base, i una manera de fer-ho és no ser tan explícits amb el que volen", que és la independència"-- i ha assenyalat que els eventuals pactes els plantejarà en aquest sentit, sense que hagi descartat l'alcaldable amb el suport de Cs i ex-primer ministre francès, Manuel Valls.