Publicat 17/5/2019 13:28:01 +02:00CET

Colau vol obrir l'elèctrica pública als comerços i ajuntaments de l'àmbit metropolità

26M.- Colau creu que els acords al Congrés permeten "inaugurar una etapa de diàleg"
BCOMÚ

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

La candidata a la reelecció a l'Alcaldia de Barcelona, Ada Colau, ha proposat aquest divendres que l'elèctrica pública Barcelona Energia pugui subministrar també els comerços i ajuntaments de l'àrea metropolitana --a la qual ja presta servei, però no a les seves institucions--.

L'alcaldessa ha apostat per tornar a duplicar en el proper mandat la generació d'energia municipal i incentivar que ho facin també els veïns, per la qual cosa vol que Barcelona Energia ofereixi serveis d'instal·lació d'equips com ara plaques solars, ha dit en roda amb el regidor i membre de la seva llista, Eloi Badia.

Colau --que està en tràmits per entrar a Barcelona Energia-- ha proposat també crear tarifes específiques per a vehicles elèctrics i reforçar els Punts d'Assessorament Energètic (PAE), que en aquest mandat han impedit 17.000 talls de llum per motius econòmics: "L'objectiu és zero talls de subministrament", ha dit.

També vol ampliar les ajudes a la rehabilitació d'habitatges per millorar l'eficiència energètica, amb l'objectiu d'arribar als 75.000 pisos en el proper mandat --en aquest han arribat a 45.000--, ha dit Colau, que ha assegurat que aquest conjunt de mesures generarien uns 8.000 llocs de treball directes en àrees d'instal·lació, rehabilitació i gestió.

1.000 USUARIS

Badia ha explicat que Barcelona Energia ha superat els 1.000 usuaris i que continuen en un "creixement sostingut", i ha assenyalat que ara només pot fer un 20% del seu volum de negoci amb privats --uns 20.000 usuaris--, però que ho podrien ampliar i operar sense límits.

Colau ha defensat que la creació de Barcelona Energia ha permès desconnectar de les grans subministradores i un estalvi mitjà de 100 euros anuals als usuaris, i ha emmarcat aquestes mesures en un 'New Green Deal' que BComú vol promoure davant l'emergència climàtica.

Badia, que ocupa el setè lloc de la llista de Colau, ha defensat que els municipis promoguin polítiques energètiques per guanyar sobirania, i ha advocat per promoure una ordenança sobre energia que faciliti aquesta transició.