Colau vol que deu escoles concertades passin a ser públiques en el proper mandat

Publicat 15/5/2019 16:28:45CET
26M.- Colau Vol que Deu Escoles Concertades Passin A Ser Públiques En El Proper Mandat
EUROPA PRESS

Subirats diu que el tancament del Teatre Apolo seria una mala notícia i que treballaran per evitar-ho

BARCELONA, 15 maig (EUROPA PRESS) -

L'alcaldelsa de Barcelona i candidata a la reelecció per BComú, Ada Colau, ha apostat aquest dimecres per impulsar un "pla de conversió" de deu centres educatius actualment concertats perquè passin a ser escola pública durant el proper mandat, per augmentar l'oferta pública a la ciutat.

Aquest procés el promourien des del diàleg i l'acord amb centres educatius, i no des de l'expropiació, ha ressaltat Colau en roda de premsa amb el seu número dos, Joan Subirats, i l'exconseller de la Generalitat d'Educació Joan Manuel del Pozo, que va dirigir aquesta àrea del Govern amb Pasqual Maragall com a president.

Colau ha assegurat que mantindran el ritme d'obertura de centres en el proper mandat, però ha assenyalat que a certes zones no hi ha solars en què construir nous equipaments educatius, com a l'Eixample, per la qual cosa presenten aquesta proposta, per "no només esperar a què hi hagi solars disponibles".

Ha ressaltat que ja han promogut un procés similar amb l'escola Sant Vicenç de Paül, que estava tancada a Hostafrancs, i s'ha substituït per una escola amb Infantil, Primària i Secundària, que progressivament permetrà transformar l'Escola Miquel Bleach i l'Institut Joan Coromines.

L'alcaldessa ha defensat que aquesta experiència a Hostafrancs "no ha de ser un fet puntual, sinó una estratègia d'èxit per augmentar l'oferta pública perquè tots els nens i nenes puguin tenir plaça si ho desitgen" en un centre públic.

RECUPERAR LA SISENA HORA

Subirats ha recordat que, mentre que tots els concertats de Barcelona mantenen la sisena hora, només el 18% de les públiques ho fa, i ha apostat perquè l'Ajuntament "comenci a revertir aquesta situació" començant pels barris amb més deficiències socials i educatives, com els inclosos en el Pla de Barris.

Ha advocat perquè la sisena hora es dediqui a ensenyaments artístics, musicals i culturals, i ha assenyalat que no s'incrementarien les hores lectives del professorat actual, sinó que s'incorporaria personal de l'àmbit artístic per dur a terme aquests ensenyaments.

Del Pozo ha destacat la importància de fomentar la ciutat com a sistema educatiu i de transformar els centres escolars en centres educatius, amb una perspectiva més àmplia, i ha assenyalat que aquest és el model que ha impulsat Barcelona: "Espero que aquesta candidatura pugui consolidar-lo i promoure'l".

En ser preguntats sobre la situació del Teatre Apolo --la gestora del qual deu uns dos milions d'euros--, Subirats ha assenyalat que estan a l'espera de l'evolució del procés i que treballaran per evitar-ne el tancament, si es dona el cas: "El que no podem dir és que ens en farem càrrec, perquè no és la nostra funció", però poden promoure acords per evitar-ne el tancament, perquè seria una pèrdua per al teixit cultural de la ciutat.

el més llegit

 1. 1

  Un mort i dos ferits en un accident a l'N-340 a Vallirana (Barcelona)

 2. 2

  Cinc detinguts i 36 identificats a Cornellà per enfrontaments entre aficions

 3. 3

  'Suc de Síndria', Millor Curtmetratge de Ficció en els Premis Goya 2020

 4. 4

  Un detingut i 60 ultres del Barça identificats per una baralla amb radicals del València davant del Mestalla

 5. 5

  Es mantenen les afectacions a la R1, la R3 i la R11 de Rodalies

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista