Colau veu "desproporcionats" els dispositius dels Mossos pels desnonaments de famílies

Publicat 10/10/2019 15:56:33CET
La regidora d'Habitatge de Barcelona, Lucía Martín.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat que el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, "prioritzi dispositius desproporcionats" per a desnonaments de famílies vulnerables, davant dels 17 que es preveuen aquest dijous.

"A Barcelona necessitem Mossos per a moltes feines de seguretat. No entenem per què Miquel Buch prioritza dispositius desproporcionats per desnonar famílies vulnerables i fa la feina bruta al fons voltor", ha expressat Colau en un missatge a Twitter recollit per Europa Press.

En aquest sentit, ha instat el Govern de la Generalitat a impulsar la mediació en els casos en què es tracti de famílies vulnerables, sobretot si a l'habitatge hi viuen menors.

En declaracions a la premsa, la regidora d'Habitatge de Barcelona, Lucía Martín, ha assegurat que és urgent un canvi legislatiu de la Llei 24/2015 perquè "grans propietaris signin contractes de lloguer a famílies vulnerables", i els ha demanat corresponsabilitat amb la situació.

També ha criticat l'actuació "desproporcionada" dels Mossos d'Esquadra, i ha assegurat que la seva duresa en aquests casos és una directriu política, segons ella.

"Volem denunciar la pràctica dels desnonaments oberts, avui n'hi havia dos de previstos a la ciutat. S'ha de modificar la llei d'enjudiciament civil per acabar amb aquest pràctica", ha insistit Martín.

17 DESNONAMENTS

En total, a la ciutat hi havia aquest dijous 17 desnonaments previstos, i Martín ha detallat que la presència de veïns ha aconseguit paralitzar-ne dos: el del Bloc Llavors del carrer Lleida, al barri del Poble Sec, i al carrer Obradors, al barri Gòtic.

No obstant això, el llançament previst al carrer Sant Bartomeu del Raval s'ha materialitzat i, després, agents dels Mossos han carregat contra els veïns congregats a la Rambla del Raval.