Publicat 6/5/2019 13:24:59 +02:00CET

Colau situarà en quatre discoteques de la Vila Olímpica l'ampliació del CSIC

Colau situarà en quatre discoteques de la Vila Olímpica l'ampliació del CSIC
EUROPA PRESS

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha acordat amb l'Estat --que gestiona la zona marítima-- que a les discoteques Shoko, Pachá, Opium i Carpe Diem, situades a la Vila Olímpica, no se'ls renovi la concessió i que els locals que estaven ocupant fins ara es destinin a l'ampliació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

Així ho ha anunciat en declaracions als mitjans aquest dilluns la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, que ha apuntat que la concessió d'ús a les discoteques acaba el 21 de juny i que acabaran de tancar l'acord amb l'Estat abans de la data per canviar-ne l'ús a la categoria d'equipament, en uns tràmits que estan molt avançats, la qual cosa ha considerat "una gran millora per als veïns de la Barceloneta".

"Estem molt contents" ha sostingut Pin, que ha apostat per posar en valor un equipament que practica la ciència ciutadana a la part marítima de la ciutat.

PROCEDIMENTS SANCIONADORS

Pin ha apuntat que això no suposa un canvi immediat d'ús i que encara s'han de definir les dates en què es farà el canvi, però ha afegit que l'Ajuntament també ha engegat diversos procediments sancionadors a tres dels locals d'oci nocturn --Pacha, Shoko i Carpe Diem-- atès que després d'haver-los inspeccionat, no compleixen amb la normativa de seguretat, en les seves paraules.

Aquesta acció implicarà que les discoteques hauran de tancar entre un mínim de 15 dies i un màxim de sis mesos per esmenar les deficiències, que consisteixen en vies d'evacuació, senyalització d'emergència, il·luminació d'emergència i evacuació, així com equips i sistemes de protecció contra incendis.

En concret, els locals tenen fins al 20 de maig per esmenar els dèficits, però encara que els solucionin, el fet que no complissin la normativa, implica que hagin de tancar sense condicions un mínim de 15 dies d'acord amb el procediment sancionador, ha detallat l'edil.

Aquestes inspeccions les ha fet de manera pionera el mandat de BComú, que durant el mes de març ha enviat un total de 42 cartes informatives als establiments en què se'ls advertia que s'iniciava la campanya d'inspecció per comprovar les seves condicions de prevenció i seguretat.

L'Ajuntament també ha negociat amb l'Estat la gestió d'alguns equipaments que es troben a la zona marítim-terrestre que fins ara no eren competència municipal, com el poliesportiu de la Marbella o el Zoo Marí, del qual Pin ha dit que hauran d'estudiar si el volen destinar a un altre ús, mentre que l'Estat continuarà gestionant els 'xiringuitos' i el McDonalds.