Publicat 30/9/2019 11:07:40 +02:00CET

Colau recorda Forn en el primer ple del mandat: "No puc entendre que no hi pugui assistir"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 set. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha arrencat aquest dilluns el primer ple del mandat municipal recordant el líder de JxCat a la ciutat, Joaquim Forn, que es troba en presó preventiva a l'espera de la sentència pel judici de l'1-O: "No puc entendre que no pugui hi assistir i que no es respectin els seus drets polítics i civils".

"És un regidor que no està suspès i que ha estat votat per la ciutadania", ha recordat Colau, que ha explicat que ha fet constar al Tribunal Suprem la voluntat de l'Ajuntament de facilitar l'assistència de Forn en els plens, tot i que ha lamentat que la seva petició no ha tingut cap resposta, segons ella.

En aquest sentit, Colau preveu que aquest mandat també es desenvolupi en un context polític difícil, i que creu que "posarà a prova" el consistori, per la qual cosa ha demanat als regidors que treballin des del respecte; ser un exemple per a la ciutadania; posar en valor la pluralitat del ple, que és la de la ciutat, així com impulsar el diàleg de manera constructiva.

La primera edil també ha citat l'exregidora de Barcelona Aurèlia Capmany, que va parlar de la política com un "exercici responsable de civisme i activitat incessant perquè la ciutat sigui el lloc més habitable de la Terra", i també ha donat la benvinguda a l'Ajuntament a la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà.

En començar la sessió, Colau ha disculpat l'absència del líder de BCN Canvi, Manuel Valls, que acudirà a la cerimònia solemne en homenatge a l'expresident francès Jacques Chirac, que se celebrarà aquest dilluns a l'església de Saint-Sulpice a París.