Publicat 22/2/2019 17:45:03 +01:00CET

Colau rebutja una moció del PP que demanava accions legals contra els incidents de la vaga

El ple de l'Ajuntament de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebutjat debatre en el ple municipal una moció d'urgncia que ha promogut el PP, en la qual demanava que l'Ajuntament iniciés accions legals contra els responsables dels incidents "violents i intimidatoris" que van tenir lloc durant la vaga general d'aquest dijous i condemnés aquests fets.

"Colau es treu definitivament la careta i exerceix d'alcaldessa independentista", ha criticat en un comunicat el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, que li ha recriminat aquesta negativa en el ple durant una intervenció del seu grup municipal.

Fernández l'ha acusada d'haver descartat abordar l'assumpte en el ple perqu no vol condemnar aquests fets ni impulsar accions legals, i ha criticat que l'alcaldessa no va garantir ni la normalitat ciutadana ni els serveis públics a la ciutat.

L'alcaldessa ha replicat que ella condemna sempre la violncia perqu és una dona pacífica, cosa que ha contraposat amb el PP, que "només ve a parlar de violncia quan hi ha un tipus de propostes que no són del seu grat ideolgic".

Ha sostingut que els incidents violents més greus a la ciutat dels darrers temps "van ser les crregues policials brutals i arbitrries a vens" que de manera pacífica volien votar l'1-O, la qual cosa va ordenar el PP, que no només no va condemnar la violncia, sinó que la va defensar, ha dit.

"O tenim idees diferents sobre la violncia o és que a vosts només els preocupen aquells que discrepen de vosts, que els converteixen en terroristes i en violents", ha etzibat Colau a Fernández, a qui ha avisat que així no es pot solucionar res.