Publicat 19/1/2019 14:57:22 +01:00CET

Colau obre el Centre LGTBI de Barcelona i reivindica ser "la primera alcaldessa bisexual"

Visita de la regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Laur
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat el primer Centre LGTBI de Catalunya orgullosa de ser "la primera alcaldessa dona i bisexual" de la ciutat i ha defensat que la capital catalana no tindr por en la lluita contra l'homofbia.

En l'acte d'obertura del centre aquest dissabte, l'alcaldessa ha advertit que "són temps foscos, en els quals gent retrgrada que qüestiona la llibertat i l'amor", per ha sostingut que aquest centre és un motiu d'esperana.

Ha destacat el paper de Barcelona com a "referent mundial de la lluita contra l'homofbia" i ha recordat que l'Ajuntament es presentar com acusació popular contra l'última agressió homfoba soferta el cap de setmana passat per un jove al Metro.

"Aquesta és una ciutat valenta i innovadora", ha afegit Colau, que ha reivindicat la diversitat i ha sostingut que d'aix depn la llibertat de les futures generacions.

DRETS LGTBI

La regidora de feminismes i LGTBI, Laura Pérez, també ha intervingut en l'acte, en el qual ha fet un reps a les lluites en defensa dels drets del collectiu a la ciutat, entre les quals ha destacat la primera manifestació LGTBI d'Espanya a Barcelona, en els anys 70.

També ha valorat que l'obertura d'aquest centre garantir drets al collectiu i brindar "atenció directa i suport social, jurídic, sanitari" a els qui ho necessitin.

A més, ha explicat que promouran la cultura i l'art, amb exposicions, xerrades i presentacions de llibres i que ser un espai obert al barri i a la ciutat.

Per la seva banda, el director de la Plataforma d'Entitats LGTBI de Catalunya, Quim Roqueta, ha destacat el carcter inclusiu i intergeneracional del centre i ha lamentat "la utilització partidista de la dreta" de les demandes del collectiu.