Colau: "No m'agrada el president Torra i preferiria un acord d'esquerres al Govern"

Publicat 9/1/2020 11:20:07CET
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (arxiu)
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Assegura que "un dia és poc" per valorar l'impacte de la ZBE

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat estabilitat política per deixar de bloquejar les institucions: "No m'agrada el president Torra i preferiria que hi hagués un acord d'esquerres al Govern. S'han d'impulsar acords d'esquerres que beneficiïn l'Ajuntament. Cal estabilitat, hi ha hagut massa cites electorals en pocs anys i això ha bloquejat les institucions".

En una entrevista a la Ser Catalunya que ha recollit Europa Press, Colau ha dit que la situació al Govern "no sembla tenir un gran recorregut", cosa que ha atribuït al fet que comença una nova etapa de diàleg i desjudicialització de la política, i ha assegurat que en les últimes setmanes s'han vist diferències entre JxCat i ERC que anteriorment van quedar diluïdes pel procés sobiranista, segons ella.

"Ens trobem en el postprocessime, que ha demostrat que deixem enrere la judicialització i sembla que ERC també vol fer política del dia a dia", i ha afirmat que el temps ha donat la raó als comuns, i ha recordat que se'ls ha qualificat d'equidistants per dir que partir Catalunya en dues meitats no funcionaria i per assegurar que la judicialització de la política tampoc no ho faria.

Pel que fa a la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del Govern central, Colau ha opinat que el pacte d'esquerres "ha trigat molt" i ha suposat l'entrada de més de 50 diputats de Vox, i també ha dit que li preocupa veure com el PP i Cs compren el discurs de Vox, i ha advertit que les seves posicions s'estan radicalitzant.

ZBE

Sobre la posada en funcionament de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona, Colau ha subratllat que "un dia és poc per valorar-ne l'impacte" i que fins al mes d'abril no començaran les sancions, i ha dit que dimecres vinent l'Ajuntament aprovarà el decret d'emergència climàtica, que reclamarà més i millors mesures per reduir els nivells de contaminació a la ciutat.

En relació amb la proposta de l'Ajuntament d'eliminar els vols a l'Aeroport de Barcelona amb alternativa ferroviària, Colau ha assegurat que ja es va abordar aquesta idea en la Cimera de Copenhaguen del 2009: "És una proposta a nivell global, no és que ens hàgim inventat res", i ha lamentat que l'Ajuntament no tingui presència a l'Aeroport, tot i que és una infraestructura bàsica de la ciutat.

"La gent no vol que les institucions es barallin per veure qui fa què, vol que es redueixin les emissions. Tenim un aire literalment irrespirable", i ha insistit que el Port, l'Aeroport i el trànsit rodat són els principals generadors d'emissions a la ciutat, cosa que provoca morts, malalties i problemes de desenvolupament cognitiu en nens, per la qual cosa ha demanat la col·laboració de totes les institucions.

Contador