Publicat 22/03/2019 16:29CET

Colau haur d'indemnitzar amb uns 4 milions diverses empreses per la rescissió de les Glries el 2017

Els túnels de Glries de Barcelona ja tenen projecte executiu de les instalac
EUROPA PRESS - Archivo

Bimsa estudia recórrer la sentncia i assegura que no ha de compensar per la rescissió

BARCELONA, 22 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona haur d'indemnitzar amb uns quatre milions d'euros la UTE d'empreses que executava la construcció dels túnels de la plaa de les Glries fins al 2017, quan el Govern d'Ada Colau els va rescindir el contracte per retards i sobrecostos.

Segons publica 'La Vanguardia', un jutge ha decidit que aquesta decisió no estava justificada, per la qual cosa Bimsa haur de compensar econmicament la UTE, en un muntant que ascendeix a uns quatre milions d'euros.

La sentncia estima parcialment la demanda interposada per la UTE Túnel Glries (formada per Comsa, Copisa, Benito Arnó e Hijos i Rogasa), contra la rescissió efectuada el 24 d'abril del 2017 del contracte amb Barcelona d'Infraestructures Municipals (Bimsa).

La resolució, que es pot recórrer, ascendeix als quatre milions entre la indemnització per danys i perjudicis per les actuacions que no s'han fet i no s'han abonat, i pels retards en la seva execució no imputables a les empreses, i considera que el retard en les obres no era suficient per justificar la rescissió.

El magistrat ha declarat "improcedent" la resolució i ordena a Bimsa tornar 3.030.647 euros en concepte d'indemnització per danys i perjudicis per la resolució del contracte, i, addicionalment, condemna l'empresa municipal a pagar 574.628 euros en concepte de major import per obra executada.

BIMSA ESTUDIA RECÓRRER

Fonts municipals han explicat a Europa Press que la decisió de resoldre el contracte es va produir per l'"elevada discrepncia econmica" entre Bimsa i la UTE, i que aquest sobrecost no permetia seguir executant les obres, i ha assegurat que l'empresa pública va abonar al contractista tot l'import de l'obra executada.

"La sentncia desestima gairebé el 90% de la reclamació del contractista per obra major. D'aquesta manera, la sentncia valida mpliament el criteri de Bimsa i la Direcció d'Obra a l'hora de certificar i abonar l'obra executada pel contractista", han afirmat les mateixes fonts.

També ha dit que Bimsa estudia recórrer la sentncia en defensa de l'inters general per poder acreditar que el total dels 7,9 mesos de retard són imputables al contractista i que "es reafirmi judicialment que el retard és causa justificada de resolució del contracte".

En aquest sentit, ha recordat que la sentncia constata que no ha d'abonar cap import al contractista com a compensació per a la resolució del contracte: "Bimsa ha de tornar els imports que havia retingut al contractista en concepte de danys i perjudicis a l'empresa pública derivats de la resolució (3.030.647 milions). Per Bimsa no ha d'abonar cap indemnització al contractista".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés