Publicat 7/9/2020 22:40:04 +02:00CET

Colau: "Estem fent més política d'habitatge que la Generalitat i l'Estat junts"

Intueix que JxCat rep "pressions del sector immobiliari" davant la llei catalana de regulació de lloguer

BARCELONA, 7 set. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dilluns que l'Ajuntament de la capital catalana està fent "més política d'habitatge que la Generalitat i l'Estat junts", malgrat tenir menys recursos i competències en la gestió d'aquest àmbit.

En una entrevista a 'Betevé', recollida per Europa Press, Colau ha valorat que la llei catalana de regulació del preu dels lloguers, que es preveu que es voti aquesta setmana al Parlament, "ha de tirar endavant" i, en aquest sentit, ha criticat que JxCat plantegi diverses esmenes a la proposta presentada per ells mateixos, ERC, els comuns i la CUP.

"Ningú no entén què està fent JxCat, encara que si penses que són l'antiga Convergència s'entén més", ha retret Colau, que ha enlletgit a JxCat que es comprometés i que després presentés esmenes.

Intueix que JxCat ha rebut "pressions del sector immobiliari" i espera que rectifiquin i s'aprovi la proposició de llei de regulació de lloguers, que considera que tard o d'hora serà una realitat.

DESNONAMENTS I OCUPACIONS

Colau ha explicat que ha demanat a l'Estat que ampliï la moratòria de desnonaments aprovada pel Govern central amb motiu de la crisi provocada per la pandèmia del Covid-19 i, respecte a les ocupacions, ha assegurat que no han detectat un "creixement exponencial" a la ciutat.

Segons ella, no totes les ocupacions poden tractar-se per igual, i aposta per que la llei distingeixi "el que és un petit propietari d'un gran propietari i el que és una família vulnerable i delinqüents que usen l'ocupació per delinquir".

Preguntada pel traspàs de pisos turístics a lloguer residencial, ha retret a la Generalitat que no els ha ajudat "massa" i ha criticat que el nou decret de turisme que va aprovar el Govern a l'agost liberalitza encara més el lloguer, ha precisat.

"És escandalós que com a Ajuntament estem pagant fins i tot pensions amb familiars amb nens quan hi ha apartaments turístics buits. És immoral", ha criticat.

REBUT DE L'AIGUA

D'altra banda, Colau ha dit que dona per fet que en el proper rebut de l'aigua Aigües de Barcelona retornarà "els diners que ha cobrat de més", després que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) presentés un decret en el qual demanava a l'entitat retornar aquests diners.

Preguntada per la Diada de Catalunya, que se celebra aquest divendres, l'alcaldessa ha opinat que si es realitzen actes als carrers ha de ser de manera "molt acurada", seguint les mesures sanitàries, i sobre la cavalcada de Reis de Barcelona ha afirmat que treballen per mantenir-la a l'espera de veure cuales seran les condicions sanitàries.

Finalment, ha assegurat que també treballaran perquè l'edició del Mobile World Congress (MWC) de 2021 se celebri, encara que ha alertat que són unes dates (entorn a febrer) en les quals no se sap si hi haurà accés generalitzat a vacunes i que serà GSMA "la que decidirà si es donen les condicions i la data final" de celebració.

Contador