Publicat 30/7/2019 15:04:34 +02:00CET

Colau demana a Torra més Mossos i lleialtat institucional en assumptes de seguretat

El president de la Generalitat, Quim Torra i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, se saluden abans de la reunió en el Palau de la Generalitat.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 30 jul. (EUROPA) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha transmès aquest dimarts al president de la Generalitat, Quim Torra, la necessitat d'augmentar els efectius de Mossos més enllà dels 300 agents anunciats pel conseller d'Interior, Miquel Buch, a qui ha retret les seves declaracions en què criticava l'Ajuntament, per la qual cosa demana lleialtat institucional "en un assumpte tan sensible com la seguretat".

"Fa un any, el conseller d'Interior deia que no feien falta més agents. Ara ha corregit amb 300 Mossos més. Jo he dit al president que això no serà suficient. Nosaltres hem anat augmentant la plantilla de Guàrdia Urbana i en quatre anys volem créixer en 1.000 agents més", ha dit en una roda de premsa després de reunir-se amb el president al Palau de la Generalitat.

L'alcaldessa ha mostrat el malestar amb les declaracions de Buch: "Deia que ens havíem relaxat amb la seguretat. Són declaracions impròpies, no són les adequades per a la lleialtat institucional. Si des de l'Ajuntament ens hem relaxat, què hauria de dir jo de la incompareixença de la Generalitat", ha dit, encara que ha subratllat que en la reunió el to ha estat constructiu i de buscar solucions.