Publicat 27/7/2020 11:45:38 +02:00CET

Colau demana al Govern que reforci els rastreigs: "Això no funciona al 100%"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Catalunya (Espanya), 13 de juliol del 2020. Arxiu.
David Zorrakino - Europa Press

Ofereix reforçar el sistema de rastreig amb treballadors municipals de teleassistència

BARCELONA, 27 jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat a la Generalitat que reforci el sistema de rastreig de contactes amb positius de coronavirus, perquè considera que "això no funciona al 100%".

En una entrevista aquest dilluns a Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, ha destacat que l'Ajuntament ha ofert tota la col·laboració al Govern i ha subratllat que tots els consistoris metropolitans han anat "a l'una", independentment del partit polític que hi governa.

Ha celebrat que la Generalitat hagi contractat personal per fer aquests rastreigs, fins arribar als 500, i ha celebrat que es canviés de criteri pel que fa als sectors de la cultura i l'esport: "Vam demanar un canvi i la setmana passada n'hi va haver un".

Amb tot, l'alcaldessa ha ofert a la Generalitat que reforci el sistema de rastreig amb "treballadors municipals d'algun àmbit, que ja fan feina de teleassistència" i ha sostingut que l'Ajuntament ha engegat una oficina de quarantenes, perquè les persones que no reuneixen les condicions per fer l'aïllament puguin tenir un lloc on fer-lo.

Sobre la celebració aquest diumenge de la missa en memòria dels difunts per la covid-19 a la Sagrada Família de Barcelona, a la qual l'alcaldessa no va assistir i que la Generalitat va recomanar no fer, Colau ha demanat fugir de polèmiques i no penalitzar "sectors que fan un esforç enorme", com el de la cultura, ha afegit.

Ha explicat que ella no hi va assistir perquè "l'Ajuntament treballa des de la lleialtat institucional", però ha demanat respecte per la gent que sí que va anar a l'homenatge a les víctimes, perquè la gent ja ho ha passat prou malament, en les seves paraules.

OCI NOCTURN

Colau ha destacat que aquest cap de setmana "hi ha hagut un compliment generalitzat" de les mesures que ha pres la Generalitat sobre el tancament dels locals d'oci nocturn i ha afegit que hi ha hagut petits incompliments, després dels quals s'has clausurat els locals.

L'alcaldessa ha insistit que el Govern permeti als ajuntaments que utilitzin el superàvit i que s'utilitzin els fons de recuperació europeus per donar resposta a la crisi econòmica: "Gran part de la recuperació econòmica s'ha de produir en aquestes zones (les ciutats)".

PRESOS INDEPENDENTISTES

Sobre la concessió del tercer grau als presos independentistes, Colau ha afirmat que no tenen privilegis sinó que gaudeixen dels seus drets penitenciaris i ha assegurat: "Si la majoria érem crítics amb la judicialització, que ara es vulguin restringir els seus drets penitenciaris no fa més que incrementar el sentiment de greuge".

Ha subratllat que aquesta situació no es resoldrà per la via judicial sinó "la política, l'empatia i el diàleg", i ha desitjat que es reprengui l'agenda política i es reuneixi la taula de diàleg quan la situació sanitària ho permeti.

Sobre les eleccions a Catalunya, Colau ha sostingut que cal un Govern cohesionat i que se celebrin eleccions perquè hi hagi una mínima estabilitat: "La divisió interna es nota a tot arreu", també en la gestió sanitària, ha apuntat.

Ha afegit que el seu partit ha arribat a acords amb ERC a l'Ajuntament, i ha afirmat que "és positiu que a Catalunya també hi pugui haver aquests acords d'esquerres".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 3. 3

  Les festes de Gràcia de Barcelona seran virtuals i sense concurs de carrers

 4. 4

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)

 5. 5

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei