Publicat 22/2/2019 13:10:52 +01:00CET

Colau demana fugir del "partidisme" davant dels problemes que la Síndica de Greuges exposa en el ple

Ple de Barcelona amb la Síndica de Greuges Maria Assumpció Vil i l'alcaldessa
EUROPA PRESS

Vil demana millorar l'accés a l'habitatge i els serveis funeraris, i l'oposició critica Colau

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat aquest divendres que els problemes de la ciutat poden afrontar-se o bé des del partidisme o bé des de la corresponsabilitat i la fiscalització constructiva davant dels reptes collectius, com ha dit que fa la Síndica de Greuges de la ciutat, Maria Assumpció Vil.

La Síndica ha exposat en el ple el seu informe del 2018, que alerta que es perpetuen les dificultats d'accés a l'habitatge i la manca de transparncia en la contractació de serveis funeraris, cosa que ha debatut el ple en una sessió que han presenciat diversos síndics locals de Catalunya des del públic.

Com els grups de l'oposició, Colau ha elogiat la feina de fiscalització de la Síndica, i ha ressaltat que "un dels pocs consensos que s'han expressat en aquest ple ha estat l'agrament" a la seva feina, i ha coincidit a assenyalar que és necessari que Barcelona millori en diversos mbits.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha destacat que van insistir a aprovar uns pressupostos generals de l'Estat (PGE) que reforcessin els ingressos del consistori per abordar problemes de la ciutat, i que molts no entenen "de quina manera el seu bloqueig podria haver millorat la situació dolora i injusta de persones que estan empresonades", per veuen que ha perjudicat la gent més vulnerable de la ciutat.

Sobre l'habitatge, ha destacat la importncia de regular els preus de lloguer, i sobre els serveis funeraris ha demanat donar suport a la creació de la funerria pública que promou el Govern municipal, mbits en els quals ha demanat suport al PSC: "Han de decidir si estan al costat de la gent comuna o dels grans lobbies. Si no, l'expressió 'socialista' té poc sentit".

CRÍTIQUES A COLAU

Des del PDeCAT, Jordi Martí ha compartit la voluntat de rebaixar els preus dels serveis funeraris, per la solució "no ha de passar necessriament i exclusivament per la creació d'un operador públic", que veu una solució legítima per no única, perqu creu que hi ha altres vies a explorar.

Carina Mejías (Cs) ha coincidit a criticar que el Govern municipal no ha sabut abordar l'accés als serveis funeraris i tampoc a l'habitatge, després de la qual cosa Montserrat Benedí (ERC) ha dit que és "una llstima que, malgrat la sensibilitat del Govern municipal en totes dues qüestions, no hagi pogut resoldre-les".

La socialista Carmen Andrés ha acusat Colau d'estar més atenta a qu passa a la Generalitat "que de qu passa als carrers de Barcelona", i Alberto Fernández (PP) ha criticat l'alcaldessa per comptar amb solars públics buits i no fer res per garantir més habitatge públic, segons ell.

Maria Rovira (CUP) ha demanat difondre més la institució, en allegar que exerceix com un termmetre de la ciutat per en deixa fora gent que no hi acudeix; el regidor no adscrit Joan Josep Puigcorbé ha instat a estrényer la collaboració amb la Síndica, i el també no adscrit Gerard Ardanuy ha demanat a l'Ajuntament millorar l'accés a l'habitatge i també la qualitat de l'aire.