Publicat 7/2/2019 18:11:11CET

Colau defensa el paper de les ciutats i la metrpolis per reduir les desigualtats

Ada Colau (arxiu)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona i presidenta de l'rea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, ha defensat el paper de les ciutats i la metrpolis per reduir les desigualtats: "Cal comenar a pensar en clau de la Regió Metropolitana, perqu la realitat del territori, de les persones, va molt més enll dels límits administratius", ha explicat aquest dijous l'AMB en un comunicat.

L'AMB va presentar aquest dimecres, juntament amb l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) i el Pla Estratgic Metropolit de Barcelona (PEMB), dos informes que analitzen com l'entorn metropolit afronta les polítiques de govern en un context en el qual les grans ciutats i metrpolis tenen un protagonisme creixent.

"Les desigualtats que poden fracturar el nostre territori han de ser la nostra prioritat. Ja hem fet passos importants de cara a la ciutadania, com establir Barcelona Energia, l'operador elctric públic metropolit, o el compromís de dedicar el 30% dels habitatges nous a l'habitatge protegit", ha destacat Colau, que ha reivindicat el lideratge metropolit en polítiques socials i de cohesió.