Colau critica els "masclistes covards" que neguen la violència contra les dones des d'institucions

Publicat 25/11/2019 19:00:02CET
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat els "masclistes covards" que neguen la violència contra les dones des de les institucions, i ha lamentat que l'extrema dreta avanci i se senti legitimada per qüestionar i amenaçar els drets de les dones.

"Avui som aquí per totes les centenars d'assassinades a Espanya i al món any rere any, i per les supervivents que també som aquí. I per totes nosaltres, perquè no en volem ni una menys. No som aquí per als masclistes covards que neguen la violència contra les dones des de les institucions. Ni tan sols diré el seu nom", ha expressat aquest dilluns en l'entrega del XIV Premi 25 de novembre en el marc del Dia internacional per a l'eliminació de les violències contra les dones.

Colau ha definit el Premi 25 de novembre com una iniciativa en positiu que es fa per donar suport a iniciatives d'investigació, de creació, de visibilització, de conscienciació o rebuig ciutadà i col·lectiu a les diferents formes i àmbits de la violència masclista.

El premi ha estat atorgat al projecte 'Guia de treball i intervenció comunitària per a l'abordatge dels violències masclistes en dones migrants', dissenyat per l'entitat cooperativa t.i.c.t.a.c., del que s'ha destacat la voluntat de vincular i integrar diferents col·lectius de dones des de la diversitat i el treball en xarxa a partir del protagonisme de les mateixes dones.

"És important que el tema del premi d'aquest any sigui Barcelona antimasclista i intercultural. Ens falta moltíssim per incloure l'hora d'aconseguir solucions veritablement transformadores", ha afirmat Colau, i ha cridat a no invisibilizar les dones migrants.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  El Govern central aprova apujar un 2% el sou dels funcionaris amb efectes retroactius

 3. 3

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 4. 4

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 5. 5

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista