Actualitzat 16/1/2020 13:05:43 +00:00 CET

Colau creu que "no té sentit" ampliar l'Aeroport si Aena no explica com reduirà les emissions

Ada Colau (arxiu)
David Zorrakino/Europa Press - Archivo

Demana accelerar la transició cap a energies verdes i renovables per "salvar-nos a tots"

BARCELONA, 16 gen. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que "no té sentit" ampliar la tercera pista de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat d'Aena si abans no explica com reduirà les emissions.

En una entrevista de TV3 que ha recollit Europa Press, ha assegurat que el Govern municipal no fa un discurs contra l'economia ni contra les inversions, però ha demanat incentivar els desplaçaments curts amb tren.

"Per fer vols llargs necessitem l'Aeroport, però hem de coordinar-nos amb altres aeroports catalans i generar alternatives ferroviàries, i sobretot que baixi el preu dels bitllets per incentivar l'ús del tren per sobre de l'avió en distàncies curtes", ha expressat.

Pel que fa al Port de Barcelona, Colau ha afirmat que l'Ajuntament va demanar un informe tècnic sobre les emissions que genera aquesta infraestructura: "Abans de prendre decisions rellevants cal tenir un diagnòstic actualitzat".

Sobre la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona, ha dit que és una primera mesura que derivarà en més restriccions prop de les escoles, residències de persones grans i centres hospitalaris sota el nom de "zones de superbaixes emissions".

EXPLOSIÓ A TARRAGONA

Sobre l'explosió de l'empresa petroquímica Iqoxe, Colau ha dit que les alertes han de funcionar millor i que s'ha de "repensar el model amb calma", i ha assegurat que el moment actual és de transició en el model energètic.

"Hem d'accelerar la transició cap a energies verdes i renovables per salvar-nos a tots i a les futures generacions", i ha insistit que moltes conquestes de l'últim segle han comportat el moment actual d'esgotament, segons ella.

TAULA DE DIÀLEG

Colau també ha afirmat que espera "un canvi d'actitud per part de tots" en la taula de negociació entre el Govern i el Govern central perquè el diàleg sigui estable, seriós i de llarg recorregut, perquè l'actitud serà clau per generar confiances, segons ella.

"L'actitud és clau i s'ha de generar confiança. No només asseure's i escoltar. S'ha de construir la confiança i les bases, cosa que comportarà unes quantes reunions", i ha assenyalat que els comuns sempre estaran a favor del diàleg i la desjudicialització.