Publicat 17/5/2019 13:05:11 +02:00CET

Colau creu que els acords al Congrés permeten "inaugurar una etapa de diàleg"

26M.- Colau Creu que Els Acords En Congrés Permeten "Inaugurar Una Etapa De Diàleg"
BCOMÚ

Dona suport a qualsevol via per regular els lloguers i demana no traslladar l'executiu d'ERC i JxCat a la ciutat

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú a la reelecció, Ada Colau, ha sostingut aquest divendres que els acords al Congrés i al Senat amb els socialistes permetran "inaugurar una etapa de diàleg" sobre la situació política que permeti deixar enrere la judicialització i promoure polítiques progressistes i socials.

"Ahir estàvem parlant de bloquejos, i avui estem parlant d'acords", ha ressaltat Colau preguntada en roda de premsa, després que el PSOE hagi anunciat un acord amb Unides Podem per al repartiment de llocs a la Mesa del Congrés dels Diputats, en la qual ha proposat que l'encara tinent d'alcalde Gerardo Pisarello ocupi la secretaria primera.

Colau ha sostingut que el que demana la ciutadania són acords i començar "una nova etapa de diàleg i d'acords, a més, entre forces d'esquerres, que són les úniques que poden deixar enrere l'etapa fosca del PP" i promoure el diàleg i polítiques socials que creu que no poden esperar més.

LIMITAR EL PREU DEL LLOGUER

Sobre la previsió de la Generalitat de limitar els preus del lloguer, ha dit que no és afortunat anunciar aquesta mesura en plena campanya i que "el Govern es baralli per aquesta proposta" entre àrees que depenen d'ERC i JxCat, i ha dit als republicans que la dreta no acostuma veure bé aquestes propostes.

"Tant de bo ERC es decideixi a participar d'un govern d'esquerres progressista a la ciutat i descarti traslladar aquest govern amb la dreta que té a la Generalitat, perquè l'antiga CDC sempre ha dit que no està a favor de regular els lloguers", ha afegit l'alcaldessa juntament amb el regidor i membre de la seva llista Eloi Badia.

Colau ha insistit que la competència per regular el preu del lloguer és del Congrés dels Diputats, i ha remarcat que existeix la possibilitat de regular-lo a curt termini, encara que ha ressaltat: "Qualsevol altra via per regular els lloguers, sempre estaré disposada a treballar-la, perquè és la nostra prioritat".

BOU I L'ATEMPTAT

Ha reiterat que vol executius progressistes tant a l'Estat com a la Generalitat i l'Ajuntament, per la qual cosa ha rebutjat pactes amb candidatures com la del PP de Josep Bou, qui ha criticat per haver assegurat que l'atemptat del mes d'agost del 2017 podria haver-se evitat si la Guàrdia Urbana hagués tingut armes llargues.

Colau li ha exigit que sigui acurat i respectuós en assumptes tan sensibles com aquest i que respecti les víctimes, després d'unes declaracions que ha qualificat de "més que desafortunades, mesquines", i ha rebutjat pactar amb el PP, després que Bou no ho hagi fet --Colau ha dit que Bou és contradictori--.

L'alcaldessa ha insistit que vol liderar un govern progressista a la ciutat i, sobre el fet que Ernest Maragall (ERC) es plantegi governar en solitari si guanya, Colau ha demanat "honestedat i claredat a tots els candidats", perquè creu que el guanyador de les municipals haurà d'assolir pactes amb altres forces.