Actualitzat 28/6/2019 10:39:19 +00:00 CET

Colau condemna una agressió homòfoba després de penjar el penó pel Dia de l'Orgull

AJUNTAMENT DE BARCELONA

Un home va amenaçar un jove per la seva manera de vestir: "Et faré heterosexual a hòsties"

BARCELONA, 28 Juny (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha condemnat aquest divendres una agressió verbal homòfoba que es va produir dijous després del pregó del Pride Barcelona, i ha garantit que l'Ajuntament estarà amb la víctima, a la qual ha ofert suport jurídic.

Ho ha dit en declaracions als mitjans després de presidir l'acte en el qual l'Ajuntament ha penjat el penó de la bandera LGTBI al balcó de l'Ajuntament --on també penja un llaç groc-- pel Dia de l'Orgull, al costat de regidors, membres de la corporació i representants de diverses entitats.

Ha explicat que han conegut l'agressió per les xarxes, i ha advertit: "Que sàpiguen els homòfobs que no són benvinguts a la ciutat i que no permetrem ni un sol acte d'homofòbia".

"Barcelona, amb tota la fermesa, estarà al costat de les entitats i els col·lectius LGTBI per estar vigilants i alerta, i no permetre ni un sol acte ni agressió d'homofòbia", ha afegit Colau, que ha ressaltat que Barcelona no tolera la diversitat, sinó que la reivindica com l'únic símbol d'identitat que la representa.

L'AGRESSIÓ

Un vídeo difós en les xarxes socials mostra un home amenaçant-ne un altre per la seva manera de vestir: "M'estàs faltant al respecte per vestir així en un lloc públic i més havent-hi nens petits", etziba al jove davant un vigilant de seguretat.

L'home l'amenaça amb fer-lo "heterosexual a hòsties" i, quan la víctima li recorda que és el Dia de l'Orgull, li respon que també és el dia de les hòsties i que quan surti del local --un McDonalds-- li traurà a hòsties la cosoneria, segons s'aprecia en el vídeo, gravat per un amic del jove.