Colau assumeix la relació mundial de les ciutats amb les Nacions Unides

Publicat 15/11/2019 22:37:10CET
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant l'Assemblea General de clausura al congrés mundial de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU)
AJUNTAMENT DE BARCELONA

BARCELONA, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat designada aquest divendres enviada especial per a la relació mundial de les ciutats amb les Nacions Unides durant el congrés de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), un càrrec que assumeix des d'aquest divendres i durant els propers tres anys.

El congrés mundial reconeix "el lideratge" que ha tingut l'alcaldessa en els últims anys en qüestions com el dret a l'habitatge, la lluita contra les desigualtats i la defensa dels drets humans, ha informat el consistori en un comunicat.

Colau, durant la seva intervenció en l'Assemblea General de clausura a Durban, s'ha felicitat pel fet que s'hagi aconseguit una candidatura de consens, geogràficament equilibrada, i que amplia la presència de dones: "Avui, les ciutats sortim més fortes d'aquest congrés", ha dit.

En aquest sentit, ha mostrat el seu compromís personal per treballar per fer més àmplia i més forta la veu de les dones, que "avui representen només el 20% del conjunt de governs locals, regionals i metropolitans del món".

L'alcaldessa ha tornat ha reivindicar que els governs locals necessiten més competències i més recursos, i ha traslladat un missatge de lleialtat i suport ferm amb la CGLU.

Contador