Publicat 17/7/2020 18:51:45 +02:00CET

Colau assegura que el Govern "va arribar tard" a Lleida i també a l'àrea metropolitana

Roda de premsa de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
AJUNTAMENT DE BARCELONA

L'Ajuntament vol mantenir part de l'activitat cultural i esportiva

BARCELONA, 17 jul. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest divendres que la Generalitat "va arribar tard" a Lleida i a l'àrea metropolitana, i ha retret que el sistema de rastreig ha tingut problemes seriosos per realitzar el seguiment de contactes.

"No hauríem d'haver arribat a aquesta situació", ha dit en una roda de premsa al costat del primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i la regidora de Salut, Gemma Tarafa, per avaluar les mesures del Govern per a la ciutat.

També ha lamentat que el Govern municipal hagi rebut les restriccions que ha explicat el Govern "mitja hora abans que arribessin al Procicat", i ha afegit que han tingut poc temps per estudiar-les detalladament.

"Vull demanar-li a la Generalitat que no llanci la tovallola i se centri solament en mesures restrictives. S'han de destinar tots els esforços per a muscular l'atenció primària i, en general, tot el sistema de rastreig, així com reforçar la coordinació interna", ha subratllat.

L'alcaldessa ha estès la mà a la Generalitat per col·laborar i ajudar en el rastreig, encara que ha insistit que hi ha una opinió compartida per alcaldes i alts experts sanitaris, que coincideixen que hi ha problemes en el rastreig, i també ha demanat que "es coordini bé el Govern internament".

"Quan va sortir el brot de L'Hospitalet, vam anar els primers a dir que això no era un problema de L'Hospitalet. Recordem que era necessari un sistema de rastreig ben robust i musculat a Barcelona, perquè som la zona més densa", ha recordat.

Colau sí ha valorat positivament que la Generalitat hagi prohibit les reunions de més de deu persones perquè "la majoria dels contagis es produeixen en la vida social de proximitat, de trobades familiars i d'oci informal".

MESURES A LES PLATGES

Colau ha anunciat que es reunirà aquest mateix divendres amb alcaldes de les poblacions veïnes per prendre mesures a les platges per acordar criteris generals: "El mínim que haurem de fer és reduir els aforaments. Ha d'haver-hi més espai lliure", ha avançat.

La primera edil ha informat que, des d'aquest dissabte, es limitarà l'aforament en noces i serveis funeraris a un màxim de deu persones, i ha explicat que s'han suspès les festes majors dels barris del Poble Sec, Baix Guinardó i la Teixonera.

En canvi, l'Ajuntament de Barcelona preveu mantenir els espectacles culturals que garanteixin les mesures de seguretat i higiene com el Festival Grec, i també les activitats en els negocis del sector que compleixin amb la normativa.

El consistori també ha demanat al Govern aclariments en algunes de les mesures, com l'activitat dels comerços minoristes i la prohibició genèrica de tancar els centres esportius, centres culturals, teatres i cinemes, que vol que s'obrin si es compleixen les mesures.