Publicat 2/9/2019 10:38:08 +02:00CET

Colau assegura que Batlle no era "conscient" de la repercussió quan va parlar de crisi de seguretat

Investidura.- Colau pide "no tirar la toalla" y seguir buscando un acuerdo en septiembre
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 2 set. (EUROA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dilluns que el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, no era "conscient" de la repercussió quan va dir que hi havia una crisi de seguretat a la capital catalana.

"M'ha dit que no era conscient d'estar fent aquest titular", ha assegurat la primera edil en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, en la qual ha reclamat ser molt prudent amb la qüestió de la seguretat.

I ha opinat que Batlle té un perfil "molt bo" i ha descartat demanar-li que rectifiqui, perquè, al seu parer, va ser una sola paraula de tota una declaració molt més extensa.

Colau ha asseverat que hi ha hagut una campanya de desprestigi envers la seva gestió que ha augmentat la percepció d'inseguretat, i ha apuntat que ella com a alcaldessa ja va avisar que estaven augmentant els furts i robatoris: "He de recordar de qui és competència la seguretat? De la Generalitat", ha afegit.

"Reclamem més mossos. Però fa un any el conseller d'Interior --Miquel Buch-- deia que no calia", ha retret Colau al Govern, i ha apostat per una fiscalia especial per a furts i robatoris per abordar els delictes i combatre la reincidència.

PATRULLES CIUTADANES

La primera edil també ha demanat a la ciutadania que no es facin patrulles ciutadanes: "Entenc la preocupació, però això no pot ser la llei de la selva. La seguretat en democràcia està en mans dels cossos policials".

Preguntada per la vinculació de la inseguretat amb els migrants, ha assegurat que és molt perillós relacionar-ho: "De criminals n'hi ha de totes nacionalitats. Relacionar-ho forma part de la dreta més rància i de l'extrema dreta. Això ha de ser una línia vermella entre tots els demòcrates".

TOP MANTA

Sobre els manters i la venda ambulant, ha dit que no és una qüestió de seguretat sinó social, i que el seu Govern l'aborda perquè és un problema d'ocupació de l'espai públic: "No perseguim els manters. El que fem és no permetre una activitat que no està permesa".

Ha assegurat que els dispositius ja es feien durant l'anterior mandat, i que l'objectiu és evitar que s'instal·lin en llocs com el passeig Joan de Borbó, mentre que ha criticat la Llei d'Estrangeria: "És racista. Les persones voldrien treballar i no tenen la possibilitat d'accedir al mercat laboral".

En ser preguntada per les crítiques que ha rebut des de l'oposició per haver fet vacances, ha apuntat que, des que és alcaldessa, les fa a Catalunya "a una distància inferior a una hora", per tal de ser a prop de la ciutat si passa alguna cosa.

"Tinc dret a fer vacances. A estar amb els meus fills. A pensar bé políticament. Tothom hauria de tenir garantits uns dies de vacances", ha afegit.

Preguntada per la factura de les famílies en situació de pobresa energètica, ha apuntat que l'ha de pagar Endesa: "No acceptem amenaces d'Endesa. Ha incomplert la llei".

SENTÈNCIA

Sobre la sentència als polítics independentistes, ha dit que la prioritat ha de ser que surtin de la presó: "Crec que és inhumà que portin dos anys a la presó".

Ha opinat que és lògic i legítim que hi hagi mobilitzacions davant la sentència, però ha apuntat als qui tenen responsabilitats de govern: "Ens hem de concentrar no en els simbolismes, sinó en la solució".

A més, ha dit que cal que surtin per poder parlar i discutir sobre Catalunya "sense l'emocionalitat que suposa que hi hagi polítics a la presó".