Publicat 12/6/2019 15:54:11 +02:00CET

Colau agraeix la tasca dels 30 regidors que no repeteixen a l'Ajuntament de Barcelona

Trias recibe la vara de mando de honor de manos de Colau en su último pleno como concejal
PDECAT

Puigcorbé diu que va ser un "error" que ERC no governés amb Colau i Capdevila ho demana ara

BARCELONA, 12 juny (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa en funcions de Barcelona, Ada Colau, ha agraït aquest dimecres la tasca que han fet els 30 regidors que no repeteixen en el proper mandat a l'Ajuntament, en un ple en el qual han intervingut edils que no continuen i en el qual ha sostingut que l'àmbit municipal és el que exigeix més dedicació.

El ple s'ha celebrat abans que aquest dissabte es constitueixi la propera corporació municipal, en una sessió que també elegirà el proper alcalde amb una investidura a la qual de moment es presentaran Colau i Ernest Maragall (ERC), que ha assistit de públic en el conegut com 'ple de la llàgrima', per l'emoció dels regidors.

Colau ha agraït la feina dels edils, que han viscut situacions complicades però sempre han posat la ciutat per davant, i ha sostingut: "Després d'aquesta experiència de quatre anys, n'estic segura que la tasca municipal és la més exigent de totes. S'hi ha d'estar les 24 hores".

En el ple s'han acomiadat regidors de tots els grups municipals, inclosa la CUP, que no repeteixen el proper mandat, i el líder municipal del PDeCAT, l'exalcalde Xavier Trias, que ha rebut la vara d'honor d'exalcalde de la mà de Colau, que l'ha elogiat per haver continuat sent regidor després de perdre l'Alcaldia.

També s'ha acomiadat del ple qui ha estat durant més de dues dècades regidor del PP i fins ara president del grup municipal, Alberto Fernández, i la també presidenta del grup de Cs, Carina Mejías, així com diversos edils del PSC.

Ho ha fet també la republicana Trini Capdevila, que ha aprofitat aquest últim ple abans de la sessió que elegirà el nou alcalde per demanar a Colau articular amb ERC un govern fort i progressista i que el líder de BCN Canvi-Cs, Manuel Valls, no decideixi l'Alcaldia, perquè "el seu vot no serà gratuït".

REGIDORS DE BCOMÚ

Qui ha estat tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, s'ha acomiadat del ple en no repetir el proper mandat --tampoc no ho fan Gerardo Pisarello ni Jaume Asens, però no han assistit en la sessió per les seves obligacions al Congrés--, i ha avisat: "Sense energia ni capacitat d'indignar-nos, no hi ha motor de canvi ni en la vida ni en la política ni en la societat".

Qui ha estat regidor d'Habitatge aquest mandat, Josep Maria Montaner, ha fet balanç i ha desitjat sort i encerts als futurs edils, després qui ha estat responsable de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha defensat que el bé comú li inspira un profund respecte, i ha assenyalat: "Hagués volgut arribar més lluny, d'altres ho faran".

Agustí Colom, que ha portat les àrees de turisme i comerç, ha defensat la necessitat de governar per a tothom però defensant els més febles, i Gala Pin ha dit que el saló de plens ha estat un espai en el qual no s'ha sentit humanament còmoda, encara que ha fet broma amb què ha acumulat "el rècord mundial de reprovacions", que són com galons, ha dit.

PUIGCORBÉ I ARDANUY

El regidor no adscrit i exedil d'ERC Joanjo Puigcorbé s'ha acomiadat admetent que hauria volgut que ERC formés govern amb els comuns aquest mandat: "Precisament això que ara es presenta com la gran panacea i que va ser rebutjat fa quatre anys per partidismes", un gran error històric, segons l'edil, que ha elogiat Colau.

El també no adscrit Gerard Ardanuy ha agraït la confiança de l'exalcalde Xavier Trias per haver-li donat la seva confiança i permetre-li treballar en el seu Govern municipal: "N'he après molt dels meus companys, i he intentat fer bona política al servei de la ciutat", i ha demanat als regidors que continuen i als nous que continuïn treballant per Barcelona.