Publicat 22/04/2021 20:00

Clara Lago defensa el cinema com a eina per "sembrar certes qüestions i generar debat"

L'actriu, Clara Llac (i) i la directora, Mariana Barassi (d) posen en el photocall de la pellícula Crnica d'una tempesta en el BCN Film Fest, a 22 d'abril de 2021, a Barcelona, Catalunya (Espanya). El film s'estrena als cinemes el proper 30 d'abril
David Zorrakino - Europa Press

Presenta la coproducció 'Crnica d'una tempesta' en el BCN Film Fest

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

L'actriu Clara Lago ha reivindicat la capacitat de les pellícules de reflectir certes problemtiques i xacres de la societat, i ha erigit al cinema com a eina per "sembrar certes qüestions i generar debat".

Ho ha dit en una entrevista amb Europa Press aquest dijous en el marc de la presentació en el BCN Film Fest de la coproducció hispanoargentina 'Crnica d'una tempesta', l'pera primera de la directora i guionista Mariana Barassi que est basada en l'obra teatral 'Testosterona', de l'autora mexicana Savina Berman.

Amb un repartiment format per Clara Lago, Ernesto Alterio i Quique Fernández, 'Crnica d'una tempesta' explica com tres periodistes demostraran maneres diferents de treballar i posaran de manifest les verticalitats, les pressions i els secrets de la redacció del diari 'El Nou Imparcial'.

Per a l'actriu, el recorregut dramtic de la pellícula, que transcorre en una mateixa localització i se centra en dos únics personatges, permet crear personalitats reals d'una manera molt clara i mostrar "totes les seves capes".

"És molt hum el que es plasma en aquesta pellícula: la gran, gran majoria de les persones no som o blancs o negres, som una escala de grises, tenim grans contradiccions, som éssers molt complexos", ha afegit.

Per la seva banda, Mariana Barassi ha explicat que el llargmetratge permet obrir un debat sobre temes com la corrupció, el blanqueig o els secrets: "Hi ha molts temes dels quals cal parlar i en els quals cal seguir pensant, reflexionant i posant damunt de la taula des de diferents mirades. Tots som éssers polítics i prenem partit sobre diferents temes".

DUES MANERES DE FER PERIODISME

La trama arrenca quan Antonio (Ernesto Alterio), el director d'un important peridic, és diagnosticat amb una greu malaltia i ha de triar el seu successor, un dels dos sotsdirectors del peridic: Maca (Clara Lago), una dona que aposta per la cooperació entre els membres de l'empresa, o Vargas (Quique Fernández), un periodista manipulador i cap autoritari.

La nit en la qual Antonio li confessa a Maca el procés de selecció, tots dos es queden tancats en el peridic durant una forta tempesta; durant aquesta nit parlaran a fons, recordaran el seu passat, discutiran i revelaran qüestions sobre la vida, el periodisme, l'amor, el sexe i la mort.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés