Publicat 26/04/2024 16:30

Ciutat Vella de Barcelona limita l'obertura de nous supermercats a "llocs saturats"

Archivo - Vista panoràmica de Barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 26 abr. (EUROPA PRESS) -

El ple de l'Ajuntament de Barcelona d'aquest divendres ha aprovat definitivament la modificació del Pla d'Usos de Ciutat Vella, que limita l'obertura de nous supermercats als "llocs saturats" del districte i permet que obrin tot tipus d'equipaments culturals.

El pla --aprovat pel PSC, BComú i Junts, amb l'abstenció d'ERC i de Vox i rebuig del PP-- introdueix canvis en les regulacions per a supermercats, establiments culturals i esportius, i incorporarà les modificacions aprovades inicialment el 2022.

S'estableix una limitació de densitat per als supermercats de màxim 2.500 metres quadrats, i que es puguin instal·lar a carrers de mínim 10 metres d'ample (en comptes del mínim de 7 metres actual), i es redueix el radi màxim per instal·lar supermercats de 400 metres en un radi de 200.

Es podran obrir tot tipus d'equipaments culturals sense condicionants en la llicència (fins ara es permetia amb condicions per a teatres, cinemes o similars) amb l'objectiu de permetre la implantació d'activitats com galeries i museus.

CULTURA I ESPORT

L'Ajuntament matisa que no es consideren activitats culturals els bars musicals o sales de concert, amb més impacte nocturn, i per tant estan sotmeses a les mateixes restriccions vigents fins ara.

El pla també regula que els nous establiments esportius puguin ocupar un màxim de 1.500 metres quadrats de superfície útil en un radi de 200 metres, mentre que en l'anterior pla el límit era de 1.000 metres quadrats.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés