Publicat 29/5/2019 14:18:16 +02:00CET

Ciutadans es desmarca de Valls i ofereix el seu suport a Collboni amb condicions

AMP- 26M.- Valls admite su "fracaso" en Barcelona pero avisa a Cs de "ruptura total" si pacta con Vox en Madrid
EUROPA PRESS

MADRID, 29 maig (EUROPA PRESS) -

Ciutadans s'ha desmarcat del plantejament que ha exposat aquest dimecres Manuel Valls, candidat a l'alcaldia de Barcelona amb el suport de la formació taronja, per evitar que Ernest Maragall, guanyador de les municipals, accedeixi a l'Alcaldia.

En un comunicat, el partit liderat per Albert Rivera admet que el resultat electoral no els permet governar la ciutat i, per tant, formaran part de "l'oposició".

Però "si calgués impedir que hi hagi un alcalde independentista o populista" a la capital catalana, els regidors de Cs negociarien amb un candidat que no sigui ni independentista ni populista", indica Cs, que expressa així el seu rebuig al fet que tant Maragall com la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, assumeixin l'Alcaldia.

"Ciutadans està disposat a negociar amb condicions amb el senyor Collboni perquè la ciutat de Barcelona sigui una ciutat oberta i constitucionalista", afegeix, i ha proposat d'aquesta manera que l'alcalde sigui el candidat del PSC, Jaume Collboni.

En roda de premsa, Valls havia subratllat la necessitat d'evitar que al capdavant del Govern municipal hi hagi un independentista, i ha fet una crida a Colau i Collboni per materialitzar-ho, sense precisar quin dels dos preferiria d'alcalde.

El candidat de Barcelona pel Canvi-Ciutadans ha ofert "sense condicions" els vots del seu grup --els dels sis regidors electes, inclosos els tres de Cs-- per fer possible aquesta solució.