Publicat 24/11/2019 12:47:33 +01:00CET

Una cinquantena de manifestants reclamen a Barcelona un nou model urbanístic per al Raval

Protesta de veïns del Raval.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

Una cinquantena de manifestants s'han concentrat a les 11.00 hores d'aquest diumenge davant del CAP Raval Nord de Barcelona per demanar un nou model urbanístic per al barri del Raval.

Han celebrat la decisió de l'Ajuntament de Barcelona de cedir la capella de la Misericòrdia per a la construcció d'un nou centre sanitari, però han assenyalat la necessitat de més canvis al barri.

En un parlament de la plataforma 'CAP Raval Nord Digne', una de les activistes ha dit que aquesta jornada "va de reclamar un entorn saludable, que afavoreixi la salubritat del barri", per la qual cosa ha reivindicat crear espais verds al barri.

Ha assegurat que el Raval té poques places verdes i, per solucionar-ho, ha fet dues propostes: que l'ambulatori cedeixi el seu jardí per convertir-lo en un hort urbà i que la plaça Àngels es converteixi en un lloc "viu, verd, polivalent i per a tothom".

Amb aquest objectiu, els manifestants s'han desplaçat a aquesta plaça, on ja s'hi concentraven 30 activistes més, que han transformat l'espai i hi han posat parades de menjar i informació, i jocs per als joves.

També han col·locat plantes al centre de la plaça per convertir-la en un espai verd, i han fet parlaments en contra del racisme, del masclisme i de l'especulació immobiliària.

el més llegit

 1. 1

  Un detingut a Malgrat de Mar (Barcelona) per presumptament estafar 20.000 euros

 2. 2

  Els curtmetratges de Manresa dels anys 60 i 70 superen les 5.000 visualitzacions

 3. 3

  Un camió s'incendia en l'AP-7 a l'altura de l'Ametlla de Mar (Tarragona)

 4. 4

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)

 5. 5

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei