Actualitzat 16/12/2014 14:46

Cinc plats vegetarians i vegans per a aquest Nadal

Calabacines rellenos
Foto: HOGARUTIL.COM

MADRID, 16 Des. (EDIZIONES)

L'arribada del Nadal comporta multitud de sopars familiars i entre amics. Aquestes dates es converteixen en l'excusa perfecta per gaudir de plats més especials que els que es prenen en 'dies normals' al llarg de l'any.

   Per a aquells vegetarians o vegans que tinguin dubtes sobre què cuinar a les reunions especials, aquí deixem algunes receptes que faran les delícies dels paladars més exquisits.

1. BUNYOLS DE CARBASSA I ESPINACS

   Els bunyols de carbassa i espinacs són un conegut plat de Karlos Arguiñano. Segons s'explica a Ugarutil.com, per a la seva elaboració fa falta carbassa, espinacs, oli d'oliva, sal, pebre, pebre vermell i julivert. Alhora, per a la massa es necessita aigua temperada, farina i llevat.

   D'aquesta manera, es dissol el llevat premsat a l'aigua i, quan no queden grumolls, aquesta barreja es passa a un bol amb farina i es pasta. Després es cobreix la massa amb un drap i es deixa reposar.

   D'una banda, es couen espinacs i, per un altre, es pela i talla la carbassa, es col·loca en una safata i es fica al forn durant uns 20 minuts a 160 graus. Una vegada rostida, es fa puré amb ajuda d'una forquilla.

   Ara es divideix la massa ja fermentada en dos bols i a cadascun es tira la carbassa o els espinacs; es barreja i es fregeix en petites porcions. I ja està llest, també es pot servir amb alguna crema de verdures.

2. BROQUETES DE XAMPINYONS BALSÀMICS

   Un plat senzill però que sorprèn pel seu bon gust. Per elaborar broquetes de xampinyons balsàmics tan sols es necessiten xampinyons, vinagre balsàmic de Mòdena, all, orenga, alfàbrega, pebre, julivert, sal i oli d'oliva, segons la recepta de directoalpaladar.com.

   Cal barrejar tots els ingredients --excepte els xampinyons-- i, una vegada aconseguida la barreja, afegir els xampinyons sencers i nets i remoure'ls perquè s'impregnin. Així, després d'això s'enfilen uns cinc o sis en palets per a brotecha i es fiquen al forn durant uns 20 minuts.

3. CARBASSONS FARCITS

   Els carbassons poden omplir-se de moltes verdures. En aquesta ocasió, usarem un farcit de pebrots del piquillo com comenten en hogarutil.com, però sempre es pot variar segons el gust.

   El primer que cal fer és pelar els carbassons i donar-los forma de rectangle. Després d'això, cal fer a cadascun diversos forats amb ajuda d'un sacabolas i es cuinen a la planxa durant uns segons.

   El farcit és molt senzill: es piquen els pebrots del piquillo i es posen en un bol amb all picat, oli i julivert. Una vegada feta la barreja, es fica en els forats que es van fer abans. A més, es pot saltar també la polpa treta i s'afegeix al plat.

4. PASTÍS D'ALBERGÍNIA

   Aquesta recepta és molt senzilla de fer i es pot menjar tant freda com calenta. Seguint la recepta de cocinasalud.com, primer es netegen les albergínies i es tallen en quadradets; alhora, es tallen les cebes també en quadradets petits.

   S'ofeguen les albergínies amb una mica d'oli i, a mig fer, s'afegeix la ceba i una mica de sal. Després, es posa tot en un bol i recula refredar per afegir ou batut, nou moscada, pebre i una mica de llet. Es remou tot.

   Després d'això, es greixa un motllo d'uns 15 per 30 centímetres --mida aproximat per a sis persones-- i es tira el preparat. Aquí es pot afegir formatge per gratinar. Es col·loca en el forn durant una hora més o menys a no més de 180 graus i estarà llest.

5. QUICHE DE VERDURES

   El quiche és un plat al qual se li pot afegir gairebé de tot, pel que és també una opció que pot ser vegetariana per triomfar aquest Nadal.

   Per elaborar un farcit de verdures, tan sols cal ofegar pebrots i pastanaga picats amb una mica d'oli. Quan estiguin tous, s'afegeix ceba i albergínia --es pot fer amb qualsevol verdura-- i es va va movent a foc lent.

   Quan estigui llest, es barreja amb beixamel preparada abans i s'aboca tot sobre la massa brisa del quiche, repartint a sobre més beixamel perquè es gratini. Es fica tot al forn durant uns 10 minuts a 180 graus i estarà preparat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés