Actualitzat 25/06/2014 12:59

El Cercle d'Empresaris veu en la reforma fiscal només una "rebaixa selectiva" d'impostos

Izq: Josep Oliu, Mónica de Oriol y Xavier Sánchez (Esade)
EUROPA PRESS

Lamenta que no s'hagi augmentat la lluita contra el frau

BARCELONA, 25 juny (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Cercle d'Empresaris, Mónica de Oriol, ha assegurat aquest dimecres que la reforma fiscal aprovada pel Govern espanyol aquest divendres no es pot considerar reforma perquè únicament es tracta d'una "rebaixa selectiva d'impostos".

Acompanyada pel president de Banc Sabadell, Josep Oliu, en el fòrum Dona i Lideratge, ha lamentat que la reforma no hagi posat més atenció en la lluita contra el frau fiscal a Espanya, del qual ha assegurat que és tan elevat per les barreres reguladores del país i pel "cercle viciós que es produeix quan els representants públics no compleixen amb les seves obligacions.

També ha criticat que el Govern espanyol aprovi lleis i mesures fiscals que després no s'acaben aplicant, com deduccions enfocades a les grans empreses, i que "les petites i mitjanes no saben com aplicar-les".

CONTRACTE ÚNIC

De Oriol ha criticat la quantitat de contractes laborals que hi ha a Espanya --s'ha mostrat partidària de simplificar-los en quatre o cinc per evitar la sobreregulació-- i que alguns aturats "segueixin cobrant el subsidi i rebutjant ofertes de treball".

Ha assenyalat que la reforma laboral es va fer per als treballadors, però no perquè "els cinc milions d'aturats es reincorporin al mercat laboral", i ha criticat que els diferents sectors únicament pensin en els seus interessos i exigeixin les seves pròpies regulacions.

"La CEOE i els sindicats actuen com a casta sectorial i són l'herència dels sindicats verticals del franquisme. Un braç més del Govern" espanyol, ha declarat, i ha celebrat que aquestes organitzacions estiguin intentant canviar.

MÉS FORMACIÓ PROFESSIONAL

Ha lamentat que a Espanya hi ha massa universitaris, i ha apostat per dificultar l'accés a la universitat i incentivar la Formació Professional (FP) per evitar la sobreformació d'alguns llocs de treball.

"Una prova que passen el 96% dels alumnes no es pot considerar de selectivitat", ha declarat, i ha afegit que la marxa de joves preparats és positiva perquè tornaran amb un capital positiu per al país.

També ha criticat el nivell educatiu d'Espanya per estar sota per de la mitjana de l'OCDE, i ha lamentat el baix nivell d'idiomes: "En un país on el turisme és la indústria més gran, tenir un dels nivells d'anglès més baixos de la UE no és comprensible".

UN 'PODEM' DE DRETES

Oliu ha elogiat la missió de De Oriol per pressionar les institucions per millorar la competitivitat del país i on la iniciativa privada tingui més pes, i ha fet broma amb la creació d'un "Podem de dretes", que fora en aquesta direcció.

En aquest sentit, De Oriol ha destacat que a Espanya existeix un silenci cultural amb les estructures de poder, i que hi ha "una por reverencial a l'autoritat, que facilita la creació de la casta".

Alhora, ha considerat "saníssima" la irrupció d'una formació com Podem perquè reflecteix una societat amb ganes de canviar les coses, però ha criticat algunes de les seves propostes com la nacionalització de la banca.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés