Publicat 20/03/2020 19:39CET

El Cercle d'Economia demana unitat davant el coronavirus: "No és temps per a retrets ni partidismes"

El president del Cercle d'Economia, Javier Faus, durant la presentació del BforPlane, a Barcelona (Espanya), a 30 de gener de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

L'entitat fa una crida a la confiança i manifesta el seu suport a les mesures adoptades per l'Estat en el seu conjunt

BARCELONA, 20 mar� (EUROPA PRESS) -

El Cercle d'Economia ha reclamat unitat en un moment en el qual considera necessària la millor coordinació institucional per afrontar la situació provocada pel brot de Covid-19, i ha manifestat el seu suport a les mesures econòmiques adoptades per l'Estat en el seu conjunt: "No és temps per a retrets ni per a partidismes".

En un comunicat aquest divendres, l'entitat també ha fet una crida "a la confiança" i ha sostingut que tota Espanya, Catalunya i Barcelona porten massa anys de crisis, desavinences i episodis traumàtics, mentre que, ha afegit, els empresaris i els treballadors han mostrat una gran resiliència.

"Aquest país segueix disposant de molts actius per sortir d'aquesta situació, però fa falta fer-ho units, des de la discrepància democràtica, però units en l'essencial i donant suport decididament al nostre teixit productiu, als nostres empresaris i treballadors", ha subratllat.

Ha afirmat que evitar una depressió econòmica que sempre acaben pagant els més febles és tan essencial com l'emergència sanitària, però ha assenyalat que combatre el virus ha de ser ara l'única prioritat: "L'impacte sobre les persones i sobre l'economia dependrà directament de la rapidesa i eficàcia en el control de la pandèmia".

El Cercle ha agraït l'esforç a totes les persones que treballen en benefici de la comunitat i ha defensat que el compromís amb elles és fer una crida a l'actuació responsable "atenent les mesures que dictin les autoritats sanitàries i exigint la màxima responsabilitat" a les institucions polítiques, inclosa la Unió Europea (UE).

"EUROPA MÉS FORTA I UNIDA"

"Necessitem una Europa més forta i unida. Per a Europa, és ara o mai. Necessitem més Europa en tots els nivells", ha emfatitzat l'entitat, que considera que s'ha d'anar des de l'establiment dels mecanismes de gobernança política a nivell europeu que facilitin la gestió dels assumptes comuns fins a la cessió de part de la sobirania fiscal dels estats cap a la UE.

Creu que no es pot pensar en el replegament nacional, sinó el contrari: "Durant la dècada que hem començat necessitarem més obertura i coordinació, més Europa, més solidaritat i més democràcia".

Per a l'entitat, la sortida d'aquesta crisi no pot ser a costa de la democràcia liberal perquè, ha defensat, la complexitat de la globalització no es resol mitjançant "la simplificació autoritària ni el centralisme dirigista".

"La llibertat importa i exigeix unes institucions que la respectin i protegeixin. Una institucionalitat que sigui capaç de preveure i decidir més eficaçment, de garantir la deguda seguretat, però sense perdre pel camí les vies deliberatives que exigeix el pluralisme sobre el qual se senti la nostra llibertat", ha raonat.

El Cercle d'Economia també ha assenyalat que en aquesta nova dècada serà necessari fer noves propostes de polítiques públiques per afrontar el futur a mitjà i a llarg termini: "Considerem que seran, fins i tot, més necessàries que abans d'aquesta crisi".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés