Publicat 15/08/2021 14:07CET

El centre Barcelona Cuida ajuda a tramitar 137 contractes "dignes" per a treballadores de la llar des del 2019

Archivo - Arxivo - La regidor de Salut de Barcelona, Gemma Tarafa.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 15 ago. (EUROPA PRESS) -

L'espai relacionat amb les cures de persones Barcelona Cuida ha col·laborat, des de la seva creació al 2019, en la tramitació 137 contractes "justs i dignes" per a treballadores de la llar i ha atès unes 3.000 consultes individuals.

El centre està obert a la ciutadania per oferir informació, orientació i assessorament de forma gratuïta sobre recursos i serveis per facilitar les cures, ha explicat l'Ajuntament de Barcelona en un comunicat aquest diumenge.

Les consultes més habituals estan relacionades amb formacions, recursos de suport emocional, vinculació amb entitats, prestacions i tràmits i grups de suport a la criança o la salut mental, entre d'altres.

La regidor de Salut, Envelliment i Cures de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha posat en valor que el centre Barcelona Cuida és "un espai de referència" a tot l'Estat que està adaptat a diferents col·lectius de la població.

"El tema de les cures, com hem vist durant la pandèmia, és vital per sostenir la vida i l'hem de poder acompanyar molt millor com a institució pública", ha defensat la regidor.

"RECURS DE REFERÈNCIA"

El centre ha aglutinat en un únic arxiu més d'1.100 recursos relacionats amb les cures, incloent entitats i col·laboracions amb serveis municipals com el projecte Concilia, el Servei de Famílies Col·laboradores, el Banc del Moviment, el Pla de Xoc en Salut Mental, informació sobre residències per a persones majors i serveis que ofereixen actors privats.

Segons l'enquesta Òmnibus municipal del desembre passat, el 70% de les dones de Barcelona afirmen que dediquen molt o bastant temps a la cura, i l'espai Barcelona Cuida vol "consolidar-se com un recurs de referència per acompanyar i facilitar gestions, oferir informació o millorar les condicions de les persones que cuiden".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés