Actualitzat 05/02/2015 16:11

Centenars de milers de milions de planetes habitables, només a la nostra galàxia

Zona habitable de un sistema planetario
Foto: AUSTRALIAN NATIONAL UNIVERSITY

MADRID, 5 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Científics planetaris han calculat que hi ha centenars de milers de milions de planetes similars a la Terra a la nostra galàxia que podrien tenir vida.

   La nova investigació, dirigida per l'estudiant de doctorat Tim Bovaird i el professor associat Charley Lineweaver de la Universitat Nacional d'Austràlia (ANU), va efectuar la verificació mitjançant l'aplicació d'una idea 200 anys, als milers d'exoplanetes descoberts pel telescopi espacial Kepler.

   Van trobar que l'estrella típica té al voltant de dos planetes a l'anomenada zona de 'Rinxolets d'Or', la distància de l'estrella on l'aigua líquida, que és crucial per a la vida, pot existir.

   "Els ingredients per a la vida són abundants, i ara sabem que els ambients habitables són abundants", ha dit el professor associat Lineweaver, de l'Escola d'Investigació ANU d'Astronomia i Astrofísica i l'Escola d'Investigació de Ciències de la Terra.

   "Tot i això, l'Univers no és ple d'estrangers amb intel·ligència semblant a la humana que puguin construir radiotelecopis i naus espacials. Si no, ens hauríem vist o sentit amb ells".

   "Podria ser que hi hagi algun altre coll d'ampolla per al sorgiment de la vida que no hem resolt encara. O civilitzacions intel·ligents que evolucionen, però que després són víctimes de l'autodestrucció."

RELACIÓ DE TITIUS-BODE

   El telescopi espacial Kepler està orientat per veure planetes molt pròxims a les seves estrelles, que són massa calents per a l'aigua líquida, però l'equip extrapola els resultats de Kepler utilitzant la teoria que es va fer servir per predir l'existència d'Urà.

   "Utilitzem la relació de Titius-Bode i dades de Kepler per predir les posicions dels planetes que Kepler no és capaç de veure", ha dit el professor associat Lineweaver.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés